32. kolo
15.04.2022 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco lépe zvládlo druhý poločas, z Rennes si odvezlo cenné vítězství

Monaco přerušilo sérii neporazitelnosti Rennes, která na frontě Ligue 1 trvala sedm zápasů. Naopak na své konto uzmulo již svou čtvrtou výhru v řadě a přiblížilo se svému sokovi v boji o top trojku na rozdíl pouhých tří bodů. Domácí se sice dostali na koně hned ze začátku duelu, jenže jejich sok vývoj klání otočil, přičemž v samém závěru došlo už pouze na snížení.

Úvod utkání byl z obou stran hodně divoký. Bylo vidět, že se snaží za každou cenu strhnout vedení ve svůj prospěch, a poté, co ve 2. minutě vypálil nepřesně monacký záložník Golovin, který zamířil pouze do zámezí, se Rennes gólově prosadilo. Traoré zakombinoval u lajny se svým spoluhráčem Labordem a následný centr zužitkoval přesnou hlavičkou sbíhající si Tait.

Hosté ale tenhle moment do kolen nepoložil a okamžitě se snažili o sjednání nápravy. Ještě v 8. minutě nezacílil Volland, jehož svou kolmicí uvolnil Fofana, poněvadž lob skončil jen na horní síti Alemdarovy branky. Avšak ve 12. minutě se již zasadil o vyrovnání Vanderson, jenž využil pas od Golovina střelou z první. Jeho dělovku Alemdar jednoduše zastavit nedokázal.

Až do přestávky se pak hra na hrací ploše hodně uklidnila, obě ekipy v obraně našly potřebné schopnosti, a tak se zároveň směrem dopředu dost těžko prosazovaly. Snad pouze Ben Yedder mohl jaksi pohnout skóre kupředu, nutno však podotknout, že ve 39. minutě ani ve 45. minutě nemohl Alemdara výrazněji zaměstnat. Ani krátce po obrátce se situace na hřišti nezměnila.

Rennes i Monaco v ofenzívě spíše tápaly, Bourigeaud se sice ve 47. minutě mohl zapisovat na listinu šutérů v rámci přímého kopu, jenže bránu Nübela přepálil. Pak každopádně prakticky z ničeho nic knížecí celek rozvlnil síť. Volland hlavou uvolnil do úniku Ben Yeddera, který se ocitl sám před Alemdarem a v koncovce nezaváhal. A v 63. minutě mohl po další Vollandově umné přihrávce zaúřadovat Golovin, míč se ovšem po jeho zakončení došoural vedle tyčky.

V 71. minutě se zjevil v tutovce Guirassy pár vteřin po svém střídání, jenže trestuhodně balón nasměroval vysoko nad prostor třech tyčí, a tohle neproměnění šance bylo nakonec pro SRFC hodně citelné, neboť v 77. minutě jihofrancouzská ekipa svůj náskok navýšila. Stoper Omari mizerně rozehrál, merunu následně Tchouaméni přihrál na Vandersona, který před prázdnou brankou našel náhradníka Boadua, a ten opravdu bez větších problémů překonal Alemdara.

Marně se snažil bretaňský výběr o zvrat v utkání, jeho protivník měl zkrátka celou situaci pod vlastní kontrolou. Přesto se domácím podařilo ještě alespoň kosmeticky upravit skóre, jelikož k dispozici měli penaltu, kterou hravě proměnil Terrier. Sudí Frappartová totiž musela ukázat na pokutovou značku poté, co bránící Diop ve vlastní šestnáctce nešikovně podrazil Trufferta.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele