34. kolo
24.04.2022 13:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes opět nadělovalo, tentokrát v zápase s Lorientem

PSG má sice jistotu titulu, nicméně co se vstřelených gólů týče, při formě hráčů bretaňského celku s prvenstvím ještě počítat nemůže. Proti Les Merlus svěřencům Bruna Génésia ani nevadilo, že dohrávali více jak 30 minut o deseti. I v početní nevýhodě zvládli přidat další dvě trefy a pro sestupem ohroženého regionálního souseda zařídili náročná čtyři zbývající kola.

Prakticky už úvodní minuty ukázaly, že obávané duo Bourigeaud-Terrier se na tenhle duel hodně těšilo. V 5. minutě cílil první jmenovaný do boční sítě, ale krátce po uplynutí zahajovací čtvrt hodiny už se prosadil. Matthieu Dreyer míč po Terrierově střele z úhlu jenom vyrazil a osmadvacetiletého rodáka z Calais na úrovni penalty vůbec netrápilo, že na brankové čáře bylo zrovna přelidněno. Kulatý předmět prostě napálil pod břevno - 1:0.

Za necelých 120 sekund byli hosté šokováni, jelikož prohrávali už o dva zásahy. Balon propadnul k volnému Martinu Terrierovi, který si jej zpracoval a hned poslal po zemi vedle gólmanovy pravačky - 2:0. Jednadvacátou trefou sesadil Wissama Ben Yeddera v tabulce kanonýrů z druhého místa a na lídra Mbappého ztrácí pouhé dva góly.

V následujících minutách se nadále hrálo na jednu bránu, avšak otevírací dějství už žádné další nebezpečné zakončení nevidělo. Co Les Rouges et Noirs nestihli před poločasovým hvizdem, vynahradili si krátce po změně stran. Po nakrátko rozehraném rohu centroval Bourigeaud na hlavu Hamariho Traorého, jenž z hranice malého čtverce překonal Dreyera potřetí - 3:0.

Teprve potom se osmělili svěřenci Pélissierova výběru. Jmenovitě to byl Armand Laurienté, kdo vyzkoušel Alemdarovu pozornost. Daleko důležitější moment se ovšem odehrál v 58 minutě. Nayef Aguerd si nechal utéct právě Laurientého, načež jej před hranicí vápna podrazil. Domácí obránce byl sudím Millotem okamžitě vyloučen.

Jenže následný přímý kop ze slibné pozice na místo určení nedoputoval. Les Merlus si byli dobře vědomí tříbrankové ztráty a početný výhody se jim nedařilo využít. Naopak v 79. minutě nejprve krásně z voleje pálil Terrier. Při dorážce se mu míč sklouznul po noze, jenže se dostal k Flavietu Taitovi, jehož utěšená rána ze dvaadvaceti metrů zaplavala a zapadla pod břevno - 4:0.

Když se v dresu Lorientu nedařilo útočníkům, vzal to na sebe obránce. Nicméně Julien Laporte mohl jenom sledovat Alemdara, kterak jeho dobrý pokus posílá do bezpečí. Fabien Lemoine nestřílel špatně, bohužel stejně o pár čísel nad. V nastaveném čase si Assignonovu přihrávku před bránu ideálně připravil Laborde a zblízka dal výsledku jeho finální podobu - 5:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele