29. kolo
20.03.2022 15:00 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Martin Terrier (© AFP)

Rennes se po dalším šestigólovém přídělu stalo nejlépe střílejícím týmem Ligue 1

Střeleckou potenci chlapců z Bretaně tentokrát odnesly sestupem ohrožené Mety. "Obvyklé podezřelé," totiž Gaëtana Labordeho a Benjamina Bourigeauda, v neděli odpoledne střelecky zastoupili Martin Terrier a Sehrou Guirassy, který se blýsknul hattrickem. Les Rouges et Noirs proto minimálně na pár hodin vyšplhají na druhou příčku tabulky.

Po čtvrt hodině došlo na první důležitý moment. Flavien Tait byl ve vápně faulován Jemersonem a sudí Willy Delajod ukázal na penaltový puntík. Martin Terrier nejprve selhal, avšak kvůli porušení pravidel dostal šanci na reparát. Střela po své pravé ruce se ukázala býti ideálním řešení, jelikož Marc-Auréle Caillard i tentokrát skákal na opačnou stranu - 1:0.

V minutě sedmadvacáté vyslal svou šikovnou přihrávkou, která měla oči, kolegu Terriera do šance Bourigeaud a skákavá střela z první se zastavila až v levém dolním rohu brány - 2:0. Následně hlavičkoval těsně vedle tyče Tait. Ve 36. minutě nemohla být další trefa Génésiova výběru uznána pro ofsajd a krátce poté orazítkoval Guirassy tyčku.

Regulérní třetí zásah se tedy uskutečnil až v minutě čtyřicáté. Bourigeaud ve vápně posunul na lépe postaveného Sehroua Guirassyho, jenž svým volejem z úrovně penalty nedal Caillardovi příležitost zasáhnout - 3:0. Baptiste Santamaría nechtěl zůstat pozadu, nicméně jeho dobrá rána se nakonec gólovou nestala.

Šest minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky Guirassy ještě minul, avšak za 180 sekund se šestadvacetiletý forvard už znovu radoval, protože tečoval pokus Hamariho Traorého, ke kterému došlo krátce poté, co Terrier napálil tyčku - 4:0. Těsně před koncem první hodiny hry došlo i na samotného Hamariho Traorého.

Třicetiletý malijský reprezentant po přihrávce Lovoro Majera dobrým zakončením vnesl na kopačky svého týmu ještě více pohody - 5:0. V minutě čtyřiašedesáté si třetí asistenci připsal Bourigeaud. Jeho centr směřoval na zadní tyč, kam si naběhnul nekompromisní Sehrou Guirassy, jehož volej do protipohybu gólmana byl opravdu nechytatelný a rodákovi z města Arles přinesl hattrick - 6:0.

V 73. minutě zatoužil zapsat se do listiny střelců i střídající Loum Tchaouna, jenže trefil pouze boční síť. Domácí evidentně hodně ubrali, díky čemuž se hosté dočkali alespoň čestného úspěchu. Dylan Bronn na malém vápně po zpracování balonu viděl, že dvě těla před sebou nepropálil, a tak přihrál Louisi Mafoutovi, jenž zakončoval do prázdné z bezprostřední blízkosti - 6:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen zlehounka zde-výhra Rennes přesně o jeden gol 1,93-3,4.

Reagovat
smazaný uživatel

. To se mě nepovedlo.

Reagovat
DidusIneptus

0:0

Reagovat
DidusIneptus

Méťáci jsou flákači. Takovou rychtu by si nenechali dat ani od Paříže.

Reagovat
DidusIneptus

No, že by Méťáci usilovali o záchranu, jak je psáno v nadpisu, se vůbec nedá říct.

Reagovat
DidusIneptus

Métám chybí střelec jako sůl. Ten trenér je fakt šílenec: rozestavení 3-4-3! Před tím se silnýma slavil úspěch k jednomu bodů obranný systém, třeba s Lille 5-4-1, a výsledek 0:0. Trenér Rennes podcenil a výsledek pořádná rychta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele