23. kolo
06.02.2022 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Martin Terrier (© AFP)

Rennes potvrdilo, že se mu proti Brestu dlouhodobě daří

Poslední výhru proti tomuto bretaňskému soupeři slavili Les Pirates v dubnu 2011. Ani v aktuální sezoně nevyužili nestálé výkonnosti skvadry, kterou vede Bruno Génésio, a po deváté prohře setrvávají ve druhé polovině tabulky. Kdežto Les Rouges et Noirs se vyšplhali na pátou pozici.

V úvodní desetiminutovce se hosté prezentovali vcelku aktivně, jenže pak už začali hrát především domácí. Gólman Marco Bizot musel nejprve lapit výživný pokus z kopačky Gaëtana Labordeho. Po čtvrt hodině hry se tváří v tvář zmíněnému brankáři ocitnul Martin Terrier a střelou k bližší (levé) tyči skóroval. Jenže si ke své škodě o dobrý metr nepohlídal ofsajdovou hranu.

To Gaëtan Laborde si po pěti minutkách už počínal výhradně v souladu s fotbalovými pravidly. Svůj náběh na centr od Lovro Majera načasoval ideálně a následný koníček byl zcela mimo Bizotův dosah - 1:0. Třicetiletý Holanďan však za 180 sekund svůj tým zachránil od druhé inkasované branky. Poté napřáhnul z asistent u úvodního zásahu a míč skončil vedle.

Ve zbývajících minutách úvodního dějství si domácí dál udržovali převahu, avšak pojistku se jim přidat nepodařilo. Tři minutky po startu druhé půle se znovu osmělil Laborde, jenže se svou hlavičkou neuspěl. Podobně si počínal jeho spoluhráč Warmed Omari. Akorát s tím rozdílem, že mířil dolní končetinou.

Už v 1. minutě zápasu na sebe žlutou kartou upozornil Jonas Martin. V následujících sedmdesáti minutách byl ovšem prakticky neviditelný, dokud nestřílel do boční sítě. Kamaldeen Sulemana zažil na probíhajícím Africkém poháru národů se svou Ghanou zklamání. V Roazhon Parku si mohl spravit chuť v 84. minutě, kdyby si nevylámal zuby na Bizotovi, který znovu inkasoval až v poslední minutě řádné hrací doby.

Po rohovém kopu propadnul centr až na zadní tyč, kde hlavičkoval Martin Terrier. A přestože muž v rukavicích dělal, co mohl, balon přeci jen přešel celým svým objemem brankovou čáru - 2:0. Rennes si za týden znovu zkusí vyšlápnout na PSG, které dokázalo v říjnu porazit. Svěřenci Michela Der Zakariana zase přivítají doma sestupem ohrožené Troyes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele