5. kolo
12.09.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

V duelu Rennes s Remeší byli úspěšnější hosté

Les Rouges et Noirs si před každou sezonou dělají zálusk na nejvyšší příčky, jenže častokrát se plány nepodaří splnit. V aktuálním ročníku si zahrají alespoň Evropskou konferenční ligu. Derniéra na první zápas základní skupiny jim však nevyšla. Naopak Les Rouges et Blancs potvrdili, že na soupeře z Bretaně dokážou zahrát.

Dlouhé minuty tohoto klání nabídly spíše bojovný fotbal, v rámci kterého se oběma celkům dařilo zdárně eliminovat útočné snahy soupeře. A tak se stalo, že gól padnul prakticky z první střely, která směřovala mezi tři tyče. Postaral se o ni Hugo Ekitike, když z voleje bleskurychle uklidil za brankovou čáru přihrávku Ilana Kebbala - 0:1.

Ve 28. minutě se domácí dostali do rychlého protiútoku. Benjamin Bourigeaud ještě Predraga Rajkoviće nepřekonal. To se povedlo až dorážejícímu Serhouovi Guirassymu, který ale stál v těsném ofsajdu. Do poločasového hvizdu rozhodčího Thomase Leonarda si defenziva Remeše pečlivě hlídala soupeřovu rozehrávku.

Po změně stran se jako první dostal k hlavičce Warmed Omari. Srbský gólman však mohl zůstat v klidu. V 57. minutě se exekuce přímého kopu ujal Benjamin Bourigeaud a orazítkoval břevno. Velká škoda pro Rennes. Tím spíše, že deset minut poté mohl kouč Óscar na lavičce hostujícího výběru znovu vyskočit radostí.

Ilan Kebbel posunul na útočnou polovinu pro Philippa Koffiho, který dostal na levém křídle moře prostoru. S balonem tedy nerušeně doběhnul až do vápna, odkud zacílil neomylně do pravého dolního rohu Salinovy svatyně - 0:2. Přestože měla družina Bruna Génésia alespoň na vyrovnání více než dvacet minut, nedokázala směrem dopředu vůbec nic vymyslet, čímž radost svým příznivcům tedy rozhodně neudělala. Třeba bude úspěšnější za týden proti Marseille, zatímco Les Rouges et Blancs přivítají doma Lorient.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele