9. kolo
02.10.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Ajaccia (© AFP)

Clermont rozhodnul o svém vítězství nad Ajacciem až v samotném závěru

Ještě tři minuty před vypršením řádné hrací doby to vypadalo, že toto utkání dospěje k remíze. Jenže pak se misky vah díky dvěma slepeným gólům překlopily na stranu hostujícího výběru, kterému po devíti odehraných kolech patří post v horní polovině tabulky. Naopak korsický celek po sedmé porážce setrvává na dvacáté příčce.

Na první branku se na Stade François Coty nečekalo příliš dlouho. Běžela 12. minuta, když Johan Gastien dostal příležitost po nepovedeném centru od rohového praporku složit reparát. Míč si těsně před gólmanem našel Grejohn Kyei a nůžkami otevřel skóre - 0:1. Po půl hodině hry se dostal do zakončení Mounaïr El Idrissy a Mory Diaw nechal děkovat.

První půle se jinak nesla ve znamení dvou nepříjemných střetů, a tak obecenstvo věřilo, že se po změně stran dočká fotbalovějších okamžiků. Čtvrt hodiny po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se ujal rozehrávky standardní situace Ryad Nouri. Ke hlavičce se dostal Clément Vidal, nicméně ke škodě domácího výběru cílil vedle.

Vyrovnání tedy přišlo na pořad odpoledne v 70. minutě. Centr do vápna muž v rukavicích podběhnul, čímž otevřel prostor pro Cedrica Avinela. Ten v nesnadné pozici nejprve orazítkoval břevno, leč záhy poté před dobíhajícími obránci stihnul doklepnout kulatý předmět na místo určení - 1:1. V závěru nejprve hlavičkoval mimo Bevic Moussiti-Oko, ovšem další pokusy už byly úspěšné.

První proměnil Elbasan Rashini, když po rozehrávce standardní situaci doklepával zblízka po Wieteskově přiťuknutí hlavou - 1:2. V nastaveném čase se Les Lanciers chopili míče, aby Saîf-Eddine Khaoui pobídnul Jodela Dossoua, který stihnul vystřelit ještě předtím, než mu pod nohy skočil brankář François-Joseph Sollacaro - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele