12. kolo
21.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

PSG podle očekávání přehrálo Ajaccio

Velkou zásluhu na tom při absenci Neymara měly zbylé dvě ofenzivní hvězdy. Lionel Messi jednou skóroval a svému parťákovi Kylianovi Mbappému nahrál na obě branky. Pařížský velkoklub tedy stoprocentně udrží první příčku i po dvanácti kolech. Naopak Korsičané zůstanou v sestupovém pásmu.

Přitom to byli na Stade François Coty domácí, kdo zahrozil jako první. Mounaïm El Idrissy to zkusil z úhlu a těsně minul tyčku. Poté se prezentoval se svým nepovedeným lobem Lionel Messi. Jeho chvíle však měly teprve přijít. Argentinská superstar zahrávala ve 13. minutě přímý kop. Míč ve zdi tečoval Bevic Moussiti-Oko do protipohybu brankáře, který se přesto stačil natáhnout a pohromu zažehnal.

Následně se připomněl Vincent Marchetti, leč brána mu byla malá. Ve 24. minutě sehráli hosté jednoduchou akci. Messi vyslal Mbappého za obranu a zakončení placírkou z voleje bylo podle očekávání pro Benjamina Leroye nechytatelné - 0:1. Rozhodčí Johan Hamel ještě s kolegou u videa krátce debatoval na téma ofsajd, ale všechno bylo v souladu s pravidly.

Ve 36. minutě utekl po pravém křídle Achraf Hakimi, načež servíroval pro Mbappého, jenž z úrovně penalty cílil vysoko nad. V nastaveném čase úvodního dějství ještě mířil těsně vedle levé tyče Fabián Ruiz. Hned po změně stran našel Messi ve vápně Juana Bernata, který vypadal, že si není jistý, co chce s míčem vlastně udělat.

V 50. minutě Hakimi posunul na Renata Sanchese, kterého vychytal Leroy. Mbappé opět zahrozil za šest minut, jenže na svou desátou trefu v sezoně si ještě musel počkat. Až v 72. minutě musel poprvé zasahovat Gianluigi Donnarumma, když si poradil s pokusem Youcefa Belaïliho. V minutě osmasedmdesáté tedy mohli jít svěřenci Christopha Galtiera do dvoubrankového vedení.

Při krásné akci si Messi vyměnil balon s Mbappém, který mu jej patičkou vrátil před svatyni Ajaccia. Šestinásobný vítěz Zlatého míče udělal brankáři kličku doprava, načež levačkou zakončil do prázdné - 0:2.

Autor druhého zásahu za čtyři minutky posunul na Mbappého, který v pádu skóroval - 0:3. A záhy potom byl vystřídán. Ve zbytku zápasu neuspěli ani Pablo Sarabia, ani Ryad Nouri.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele