14. kolo
05.11.2022 17:00 CET
4 : 2
(4:2)

Reportáž

Radost hráčů AC Ajaccio (© AFP)

Štrasburku proti Ajacciu nepomohla ani skutečnost, že dohrával proti deseti

Jednalo se o souboj posledních dvou celků, které v aktuálním ročníku v domácím prostředí ještě nebodovaly. L’ours konečně rozradostnili všechny Korsičany, jenže opustit sestupové pásmo se jim stejně nepodařilo. To samé platí pochopitelně pro Racing, jehož forma je stále na hony vzdálená té loňské, která přinesla šestou příčku.

Svěřenci Juliena Stéphana přitom šli do vedení jako první. O úvodní zářez se postaral už v 6. minutě Jean-Ricner Bellegarde, když ukázkově proměnil přímý kop ze dvaceti metrů - 0:1. Ten samý fotbalista se osmělil v závěru úvodní čtvrthodiny znovu, ovšem s o poznání menším úspěchem. Velká škoda pro Ajaccio.

Tím spíše, že za 180 sekund soupeř navýšil vedení. Kevin Gameiro se po přihrávce od Alexandera Djikua sice ocitnul už trochu z úhlu, nicméně filigránským lobem nedal Benjaminu Leroyovi šanci - 0:2. Vincent Marchetti si usmyslel, že by bylo hezké, kdyby jeho tým znovu vedl. To by ale nesměl cílit do středu brány, kde stál připravený Matz Sels.

V době, kdy byla odehrána první třetina utkání, zahrál ve vlastním vápně rukou Thomas Delaine. Youcef Belaïli si počkal na gólmanův pohyb, a tak se dočkal první proměněné "pětky" v rámci této partie - 1:2.

A na Stade François Coty bylo ihned po rozehře ještě veseleji, protože Mounaim El Idrissy převzal ve vápně míč od Romaina Hamoumy, otočil se s ním a nekompromisně jej napálil pod břevno - 2:2.

Ve 40. minutě šel Belaïli k zemi po zákroku Delaineho a Mathieua Vernice nařídil druhou penaltu. Sám faulovaný provedl exekuci tak, že mířil placírkou do pravé šibenice - 3:2.

Obrat byl tedy dokonán, nicméně ze strany skvadry Oliviera Pantaloniho to ještě nebylo všechno, protože poslední trefu zápasu si Ryad Nouri schoval na nastavený čas úvodní půle. Ve vzdálenosti tří metrů od brány si neobsazený počíhal na optimální centr z pravé strany, který mu adresoval v dobré pohodě hrající Alžířan Belaïli - 4:2.

Dal o sobě vědět i v době, kdy se druhá třetina mače pomalu stávala minulostí. Se svým smělým lobem však neuspěl. Záhy Maxime Le Marchand podrazil Hamoumu, což rozhodčí zhlédnul na videu a hostujícího fotbalistu ocenil žlutou kartou.

Youcef Belaïli se sice prezentoval v dobré pohodě, jenže třetí pokutový kop poslal mimo. Teprve potom o sobě dal vědět do té doby nezvykle neviditelný Habib Diallo. Po centru Liénarda šla jeho hlavička vedle. V 75. minutě to vypadalo, že si Clement Vidal přivodil zranění. Nakonec mohl pokračovat ve hře, jenže na pouhých pět minutek.

Pak coby poslední instance podkopnul Leba Mothibu, za což si okamžitě vysloužil červenou kartu. Domácí se ve zbývající desetiminutovce logicky soustředili především na defenzivu. A jak bylo uvedeno, dobře udělali. Můžou tedy doufat, že se jim podaří výsledek napodobit za týden na Stade de la Beaujoire v Nantes. Na Racing čeká náročné střetnutí s Lorientem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele