13. kolo
30.10.2022 13:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamza Sakhi (© AFP)

Souboj ligových nováčků vyšel lépe pro Auxerre

Svěřenci Christopha Pélissiera se do vedení dostali brzy zásluhou Hamzy Sakhiho, ale nedlouho po začátku druhého poločasu šli do deseti. Naštěstí pro ně došlo na vyloučení i v kádru korsického protivníka, takže se při stejném poměru sil podařilo nejtěsnější možný náskok uhájit. AJA proto poskočilo nad sestupové pásmo, kdežto L’ours v něm nadále setrvávají.

Sakhi to poprvé zkusil už v 6. minutě, ale na přesný zásah si musel dalších 180 sekund počkat. Mathias Autret na základě secvičeného signálu přihrál od rohového praporku mimo velké vápno. Ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány si Hamza Sakhi balon připravil, aby jej následně parádně poslal do levé šibenice - 1:0.

Autor branky byl při chuti a po další zatoužil v závěru úvodní dvacetiminutovky, jenže Benjamin Leroy byl striktně proti a navýšení náskoku soupeře nedopustil. Při následném rohu se pověsil do vzduchu M’Baye Niang. Jeho hlavička byla bohužel pro domácí nepřesná. Hostující gólman se nadále nenudil, jelikož už za šest minutek musel po rychlém brejku lapit pokus Nuna Da Costy.

Za deset minut centroval Mohamed Youssouf a Jubal Júnior si hodně hlasitě oddychnul, protože při jeho zákroku nechybělo mnoho, aby si vsítil vlastní gól. Ve 39. minutě viděl Stade Abbe-Deschamps další roh, po kterém hlavičkoval Da Costa zhruba půl metru nad bránu. Ani po změně stran se nehrál žádný nudný fotbal.

První, kdo mohl pálit Leroyovým směrem, byl Mathias Autret, jenže nedal. V 56. minutě pozdě skluzoval Niang, takže podkopnul Youssoufa. Sice se hned omlouval, ale červené kartě neuniknul. Ovšem za šest minut přišlápnul Cedric Avinel achilovku Nunovi Da Costovi a sudí Millot jej rovněž poslal do šatny.

V 88. minutě se prezentoval šikovným lobem střídající Gauthier Hein, protože si všimnul, že muž v rukavicích je až příliš daleko ze své svatyně. Ke škodě domácích příznivců trefil pouze břevno. V nastaveném čase mohl přidat pojistku jiný střídající hráč, totiž Gaëtan Charbonnier. Jeho nadějný obstřel se mezi tyče nevešel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele