2. kolo
14.08.2022 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Auxerre (© AFP)

Navzdory výbornému začátku uhrálo Auxerre s Angers pouze remízu

Když po deseti minutách vedete 2:0, měly by se i ty další vést čistě ve vaší režii. V případě AJA tomu o druhém srpnovém víkendu roku 2022 ale nebylo. Soupeř záhy snížil a pranic nepomohlo ani vyloučení Lassineho Sinayoka, po kterém SCO dokázalo vyrovnat a připsat si tak do tabulky druhý bodík.

Ve 3. minutě se odhodlal k překvapivé střele šajtlí domácí Hamza Sakhi. K radosti Paula Bernardoniho se však už během letu balon vytočil mimo, takže všechno dopadlo dobře. Jenže po následném rohovém kopu dopadnul míč do ideálního prostoru pro Juliana Jeanviera, který zblízka ve skluzu rozvlnil síť - 1:0.

V 10. minutě rozehrávali svěřenci Jean-Marca Furlana další roh, po kterém centroval Gauthier Hein a nešťastník Cédric Hountoundji si hlavou dal vlastní gól - 2:0.

Hráči Auxerre pak rozhodně nezalezli do obranné ulity, nicméně ve 22. minutě inkasovali. Sada Thioub skvěle našel na ofsajdové hraně číhajícího Loïse Dionyho, jenž vyběhnuvšímu Costilovi zahrál na housle - 2:1.

Dvougólový náskok mohl svému týmu navrátit Jubal Júnior, kdyby po Sakhiho centru ze standardní situace necílil ve vyložené pozici příliš vysoko. Mathias Autret si pak na polovině hřiště všimnul, že se Bernardoni vydal daleko z brány, a tak se pokusil napodobit Patrika Schicka v zápase proti Skotsku na loňském EURO. Gólman Angers se stihnul vrátit včas a míč vyrazil na roh.

Zbývající minuty už mnoho fotbalového vzruchu nepřinesly. Po změně stran nejprve prováhal vhodný okamžik pro zakončení Halid Šabanović. V 54. minutě přišel výborný přízemní centr z pravého křídla, jenže Loïs Diony měl tváří v tvář Costilovi špatně srovnaný krok. Už za 180 sekund Sinayoko podruhé v utkání fauloval za žlutou, takže musel předčasně do šatny.

Po hodině hry málem na 3:1 zvýšil Nuno Da Costa, kdyby nemířil rovnou na připraveného Bernardoniho. Potom hlavou těsně minul Adrien Hunou, čehož domácí využili, když po dobré akci skóroval Hein. Jenže opakovaný záznam ukázal, že na samotném začátku došlo na faul útočícího hráče, takže tahle branka nemohla být uznána.

A tak se stalo, že v 77. minutě na levé straně vápna čarující Sofiane Boufal vymyslel přihrávku napříč malým čtvercem na zadní tyč, kde už měl před sebou mimořádně snadnou úlohu dvaadvacetiletý Amine Salama, jenž přišel v létě z Dunkerku, jenž sestoupil z Ligue 2 - 2:2.

Ve zbytku tohoto střetnutí bylo znát, že ani jeden z celků nebude s remízou spokojený, jenže při největší šanci Da Costy se v dobrém světle předvedl Baticleho svěřenec mezi třemi tyčemi.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele