20. kolo
29.01.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Slavíci hráči Montpellieru (© AFP)

Montpellier proti Auxerre zabral a ukončil sérii porážek

Ani jeden z klubů neprožívá v Ligue 1 nejlepší období. AJA může těšit, že si díky příznivému losu zahraje osmifinále Coupe de France, kde opět narazí na tým z nižší soutěže. Zatím to vypadá, že ta nejvyšší se celku s vyhlášenou fotbalovou akademií v příštím roce týkat nebude. Nutno dodat, že MHSC na tom není o mnoho lépe, ale věří, že mu tato výhra pomůže k dalším úspěšným zápasům.

Benjamin Lecomte se pořádně zapotil už ve 4. minutě. Po hlavičce M’Bayeho Nianga za jeho zády zvonila tyč. S dorážkou okamžitě přispěchal Gaëtan Perrin, avšak hostující jedničku nepřekonal. Za dvacet minut kontroloval i dobrou střelu Akima Zedadky. Romain Pitau nadále spoléhá především na vytříbenou kopací techniku Téjiho Savaniera.

Právě jednatřicetiletý fotbalista s jedenáctou na dresu připravil ve 35. minutě dobře míč pro Arnauda Nordina, který možnost poslat svůj tým do vedení s díky odmítnul. Následná Niangova hlavička nepatřila k nejpřesnějším. Zato hned po změně stran pobídnul Mathias Autret ve výborné pozici číhajícího Nuna Da Costu, který zařízení trestuhodně minul.

Teprve až po hodině hry si zpracoval balon Stephy Mavididi, načež si udělal prostor a nekompromisně cílil do šibenice - 0:1. La Paillade se evidentně uklidnili, zatímco na kopačky Pélissierova výběru se začala snášet nervozita. Dobře to bylo vidět i na příkladu Perrina, jenž ze svých dvou slibných příležitostí nevytěžil vůbec nic.

Mezi nimi udeřil podruhé Stephy Mavididi, když převzal míč od Khalila Fayada a ve finále chytře přeloboval gólmana Radua - 0:2. Da Costa to pak zkusil z úhlu, ale selhal. V nastaveném čase dostalo Auxerre dárek od Falayeho Sacka, který zahrál ve vlastním vápně rukou. Kapitán Birama Touré mířil tak nešikovně, že nechal vyniknout Lecomteho.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele