6. kolo
03.09.2022 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Alexis Sánchez (© AFP)

Marseille jde do čela, v Auxerre zvítězila 2:0

Minimálně na pár hodin jde do čela Olympique Marseille, který vyhrál v Auxerre po brankách Gersona a Alexise Sáncheze 2:0. Obě branky doslova orámovaly celé utkání, neboť Gerson se trefil po osmi minutách, zatímco Alexis Sánchez skóroval šest minut před koncem.

Olympique Marseille tak zůstává i nadále bez porážky a opět potvrdil výborný start do sezony pod trenérem Igorem Tudorem. Zápas na hřišti Auxerre nebyl jednoduchý, přestože Olympique mohla už po osmi minutách uklidnit vedoucí branka. Velký podíl na ní měl Cengiz Ünder, jehož střela orazítkovala tyč a z následného druhého pokusu rozvlnil síť Gerson. Marseille si i v dalších minutách udržovala větší převahu a López prakticky neměl moc práce. A to ani ve 35. minutě, kdy zkusil střelecké štěstí Gideon Mensah. Balón z jeho kopačky schoval López bez problému do rukavic.

O přestávce se Tudor rozhodl pro střídání, Jonathana Clausse nahradil Nuno Tavares. A právě on po parádní ráně v 67. minutě orazítkoval brankovou konstrukci. Auxerre sice směrem dopředu příliš nehrozilo, ale dlouho zůstávalo v těsném kontaktu a kdykoliv mohlo vyrovnat. Definitivně rozhodnuto bylo až šest minut před koncem, když vstřelil druhý gól Alexis Sánchez. Tomu se po příjezdu do jižní Francie daří, tentokrát využil Guendouziho zpětné přihrávky a přízemní ranou procedil balón do branky. Auxerre rezignovalo a utkání 0:2 prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele