22. kolo
05.02.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuno Da Costa (© AFP)

Utkání mezi Auxerre a Remeší gól nepřineslo

AJA může alespoň těšit, že ukončilo sérii sedmi po sobě jdoucích porážek. Sestupovou zónu však za aktuální konstelace se čtrnácti body neopustí. Naopak Les Rouges et Blanc se vyšplhali do horní poloviny tabulky, na čemž má velkou zásluhu skutečnost, že už od září nepoznali hořkost porážky!

Minule proti Monaku předvedl Nuno Da Costa velmi dobrý výkon. Tentokrát na něj mohl navázat už po 180 sekundách, kdyby neminul zařízení. Ve 12. minutě dobře umístil střelu Gauthier Hein, přesto na Yehvanna Dioufa nevyzrál. Na opačném pólu musel Ionut Radu likvidovat pokus Alexise Flipse.

Ve 28. minutě si ve vápně zpracoval balon Junya Ito, jednoduchou kličkou si udělal prostor, jenže pak rozhodně netrefil podle svých představ. Hlavička jeho spoluhráče Emmanuela Agbadoua postrádala přesnost, což platilo i pro následné zakončení Rayana Ravelosona. Právě rodák z Madagaskaru ve 35. minutě servíroval pro Matthise Ablineho, který v pokutovém území volil střelu z otočky, kterou mu výtečně vykryl Diouf. Do finálního hvizdu úvodního poločasu Flips potvrdil, že tohle není jeho den.

Hein se do listiny nezapsal ani po startu druhé půle, ve které nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal potrestat chybku hostujícího brankáře. Abline dál zlobil defenzivu výběru Williama Stilla, jenže v 50. minutě se mu v rozhodující moment postavil do střely Yunis Abdelhamid. Při další šanci byl vidět Hamza Sakhi, ale Diouf byl znovu připravený.

V 73. minutě se Matthis Abline chytnul za hlavu, protože to zkoušel nadějně, nicméně ve finále taky nepřesně. Junya Ito záhy připravil pozici pro Marshalla Munetsiho, který skóroval. Japonský asistent si však nepohlídal ofsajdovou hranu. Až v samotném závěru o sobě dal vědět Folarin Balogun. Útočník, který takhle v nastavení zařídil remízu v Parku princů, byl o zlomek sekundy pomalejší, než gólman Radu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele