19. kolo
15.01.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Neto Borges (© AFP)

Špatná série Angers pokračuje, prohra s Clermontem je už jedenáctou v řadě

Angers sice zvládlo přes podobně se trápící Štrasburk díky penaltovému rozstřelu postoupit do dalšího kola v rámci Coupe de France (Clermont rovněž po penaltách padnul s amatérským klubem Štrasburk Koenigshoffen), avšak snaha o setrvání v Ligue 1 se stále nejeví býti dostatečnou. Takže zatímco Les Lanciers vyšplhali do horní poloviny tabulky, tým vedený Abdelazizem Bouhazamou zůstává přikován na jejím chvostu.

Úvodní půlhodina mnoho radosti slabě zaplněným ochozům nepřinesla. Hrálo se opatrně a bez schopnosti vytvořit si na té či oné straně dobrou příležitost ke skórování. Teprve potom předvedl dobrou práci s balonem Jim Allevinah, jenž pobídnul Saïf-Eddinea Khaouiho, jehož přízemní střela zpoza vápna se stala kořistí Paula Bernardoniho.

Grejohn Kyei nechtěl zůstat pozadu, což vyústilo v nastřelení prvního obránce. Čtyřicátá minuta znamenala další průnik Allevinaha, po kterém si musel na zadní tyči číhající Kyei pospíšit. Muž v rukavicích zvládnul vyrážet na tyč, jenže od ní se kulatý předmět odrazil na brankovou čáru, kde byl ze všech nejrychlejší Elbashan Rashani a svou jednoduchou dorážkou zařídil hostům vedení - 0:1.

V nastaveném čase úvodního dějství mohlo být vyrovnáno, kdyby střídající Himad Abdelli necílil z bezprostřední blízkosti pouze do břevna. Z druhého poločasu nebylo odehráno ještě ani 120 sekund, když Grejohn Kyei po nakrátko rozehraném rohu zamotal hlavu Blažićovi, načež odcentroval na hranici malého čtverce, kde hlavou uklízel na místo určení Neto Borges - 0:2.

O odpověď se svou dalekonosnou ranou pokusil Nabil Bentaleb. Mory Diaw nechal děkovat. Dočkal se tedy až v 80. minutě marocký reprezentant Sofiane Boufal, když při standardní situaci na přední tyči prodloužil Bentalebův centr, takže míč zapadnul k levé tyči - 1:2. Avšak další možnost vyrovnat už pro domácí zůstala zapovězena.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele