1. kolo
07.08.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alban Lafont (© AFP)

Angers a Nantes na úvod sezony připisují bezgólovou remízu

Angers mělo v minulém ročníku štěstí, že sestupující celky nahrály méně, než obvyklých 40 bodů. Jinak by se strachovalo o udržení až do posledního kola. Zato Les Canaris prožili úspěšný rok. V lize sice skončili až na deváté příčce, avšak díky triumfu v Coupe de France si jistojistě zahrají v základní skupině Evropské ligy.

Od svěřenců Antoinea Kombouarého se proti v prvním klání rozhodně čekalo více. Jenže nebýt Albana Lafonta, mohli prohrávat už ve 3. minutě. Kapitán bretaňského celku byl maximálně soustředěný, což potvrdil i po dvaceti minutách hry, když Ounahi výtečně vyslal Adriena Hunoua, který ve stoprocentní šanci vyběhnuvšího gólmana nepřelstil.

Také další šance patřila domácím. Jmenovitě se o ni postaral Sada Thioub, nicméně cílil do středu brány. Ve 36. minutě zůstalo všechno při starém. Skvadra Géralda Baticleho předvedla pěknou akci, v jejímž závěru těsně minul zařízení Loïs Diony. V nastaveném čase se znovu připomněl Ounahi, když vyprodukoval dobrou střelu, která však za Lafontovými zády neskončila.

Teprve po změně stran o sobě dali vědět hráči hostujícího výběru. Jmenovitě to byl Evann Guessand, jehož tečovaný pokus směřoval do protipohybu Paula Bernardoniho, nicméně balon si cestičku mezi tři tyče nenašel. V minutě padesáté zůstal marocký reprezentant Azzedine Ounahi po centru do vápna neobsazen, jenže kulatý předmět nedokázal zkrotit podle svých představ a poslal jen na svatyni Nantes.

Moses Simon tratil svého parťáka Randala Kola Muaniho, jenž zamířil do Frankfurtu. Avšak spolupráce s Ludovikem Blasem funguje nadále, jak se mohla defenziva klubu ze Stade Raymond Kopa přesvědčit v době, kdy akorát uběhla hodina hry. Bernardoni pro jistotu konečky prstů posunul na rohový kop.

Okolo 70. minuty dvakrát zahrozil Guessand, nicméně úspěšný nebyl. Na opačném pólu hrací plochy došlo znovu na Ounahiho, který minul. Potom pálil Amine Salama. Lafont míč pouze vyrazil, načež to vypadalo, že ve vlastním vápně srazil Hunoua. Penalta se však nepískala. V závěrečné desetiminutovce se ještě třikrát zapotila domácí jednička.

Nejprve se jí jednoduchou kličkou vyhnul Ounahi. Místo zakončení do odkryté branky volil přihrávku na jednoho ze spoluhráčů, jemuž radost pokazil Alban Lafont, který se stihnul vrátit a hokejovým zákrokem zachránil svůj tým od pohromy. Jakolišova rána pak mířila o kousek vedle levé tyče. Příznivci si v poslední minutě řádné hrací doby oddechli, protože Waniss Taïbi po závaru z hranice malého čtverce minul zcela odkrytou bránu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele