7. kolo
11.09.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sofiane Boufal (© AFP)

Angers bylo proti Montpellieru o gól lepší a připisuje první letošní výhru

Tým Gérarda Baticleho nezačal sezonu dobře. O tom nejlépe svědčí fakt, že navzdory tříbodovému zisku nadále zůstává v sestupovém pásmu. S tím, že doposud inkasoval osmnáctkrát, což se žádnému klubu Ligue 1 po sedmi kolech nepodařilo. MHSC podruhé prohrál, ale ztráta na pohárové příčky zůstává minimální.

Závěr úvodní desetiminutovky musel diváky na nepříliš zaplněném Stade Raymond Kopa bavit. V 8. minutě domácí defenziva vůbec nezachytila náběh Arnauda Nordina, který z hranice malého vápna uklidil na místo určení Maouassův centr z pravé strany - 0:1. Jenže hned po rozehrávce dokázali borci hájící barvy SCO odpovědět.

Střelu z nějakých čtrnácti metrů stačil Bingourou Kamara jenom vyrazit před sebe, kde si míč sebral Adrien Hunou a po zemi vyrovnal - 1:1. Ve 24. minutě přišla další chvíle Faitouta Maouassy. Kdyby lépe mířil, třeba by i skóroval. Po půlhodině si dělal prostor v pokutovém území Azzedine Ounahi, pro což neměli pochopení dva obránci a jeho střelu zblokovali do bezpečí.

V nastaveném čase se k balonu dostal Elye Wahi a nutno dodat, že o druhé zářijové neděli roku 2022 neměl svůj den. Necelých 180 sekund po startu druhého dějství před Kamarou vyplaval Hunou a hostující jednička musela vytáhnout dobrý zákrok. Konfrontace obou aktérů se opakovala po hodině hry. Tentokrát útočící hráč minul.

Zato když se v 66. minutě střetli potřetí, byla z toho žlutá pro muže v rukavicích a pro Angers tudíž výhoda pokutového kopu. Sofiane Boufal se rozhodnul pro střed brány, což bylo to nejlepší, co mohl udělat - 2:1.

Hned poté přiletěl Savanierův roh na hlavu Nicolase Cozzy, jenž na zadní tyči nedal. Závar před brankou La Paillade, ke kterému došlo v 82. minutě, už také se stávajícím stavem nikterak nepohnul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele