9. kolo
30.09.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© AFP)

Marseille odváží z Angers všechny tři body a dočasně zamířila do čela tabulky

Tým Igora Tudora sice před reprezentační přestávkou v součtu s Ligou mistrů dvakrát klopýtnul, nicméně o posledním zářijovém dni roku 2022 znovu potvrdil, že může být pro PSG silným soupeřem v boji o titul. SCO naopak třetí výhru v řadě nepřidalo, přesto po devátém kole jistě setrvává nad sestupovými vodami.

Oba celky začaly aktivně, resp. až přemotivovaně. Proto se na zajímavější střely na bránu čekalo čtvrthodiny. Tu první si na konto po přihrávce od bývalého hráče Slavie Abdallaha Simy připsal Sofiane Boufal. Potom pálil Gerson, ale jeho pokus byl tečovaný, takže pro Yahiu Fofanu žádná těžká práce. Zato Nabil Bentaleb střílel hodně tvrdě, takže Pau López musel vyrážet na roh.

Ve 35. minutě chyboval Kabore. Adrien Hunou však nedokázal trestat. Díky tomu se potvrdilo ono známé fotbalové pořekadlo o tom, že když nedáš, tak dostaneš. Osamocený Jonathan Clauss převzal na levém křídle přihrávku od Luise Suáreze. Doběhnul až do pokutového území, kde místo očekávané přihrávky volil střelu, která se od tyče odrazila na místo určení - 0:1.

Boufal chtěl okamžitě odpovědět, ale mířil jenom do středu brány, kde stál připravený gólman. To samé se hned po změně stran přihodilo Claussovi. Druhý zásah ve Fofanově síti tedy musel krátce poté obstarat Luis Suárez. Posila ze španělské Granady vytěžila maximum z dobré práce Jonathana Clausse a ranou na bližší (pravou) tyč zařídila svému týmu dvoubrankový náskok - 0:2.

Gólová tečka přišla těsně před vypršením úvodní hodiny hry. Opět v ní měl prsty Clauss, jenž tentokrát v podobné pozici našel Gersona, který ihned po zpracování zvolil přízemní střelu na opačnou stranu, než předtím jeho kolumbijský kolega - 0:3. Záhy po rozehrávce autor gólu pobídnul Issu Kaboreho, který k nelibosti příznivců a příznivkyň OM na 4:0 nezvýšil.

Na začátku závěrečné desetiminutovky Amine Salama minul. Poté zahrával přímý kop těsně vedle Boufal. Souleyman Doumbia pak našel opět Salamu, jehož zakončení se mezi tři tyče o nějakých dvacet čísel nevešlo. Ve zbývajících minutách neuspěl ani Sada Thiob, ani Jordan Veretout, jemuž pokazil radost výborným obranným zákrokem Miha Blažić. Přesto můžou být hosté s výsledkem spokojení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele