10. kolo
09.10.2022 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Hráči Angers se proti Strasbourgu snažili, šestou porážku v sezoně ale neodvrátili

Racing nezačal aktuální ročník dobře, takže mu po devíti kolech patřila poslední příčka. Až v tom desátém se dočkal první výhry, která jej po předchozích pěti remízách poslala těsně nad sestupové pásmo, kde se nachází i SCO.

V 7. minutě centroval z pravé strany do vápna Jean Bellegarde. Kevin Gameiro dráhu letu míče po celou dobu sledoval, takže jeho povedený volej zapadnul přesně k pravé tyči - 0:1. Jenže už za čtyři minutky znovu panoval remízový stav. Sofiane Boufal věřil, že kolega Adrien Hunou zasáhne skákavý balon tak, že skončí u pravé tyče, což se také přihodilo - 1:1.

Asistent u vyrovnávací trefy to v 18. minutě zkusil sám. Bohužel pro domácí byl až příliš přesný, tudíž Matz Sels nechal děkovat. Aktivní Boufal záhy v šestnáctce soupeře posunul na Abdallaha Simu, proti němuž rychle vystartoval muž v rukavicích. Ve 25. minutě se pro individuální akci rozhodnul Souleyman Doumbia, avšak v jejím závěru se hrubě ukopnul.

Krátce poté zakončoval Azzedine Ounahi a Sels musel zasahovat. Ve 27. minutě se do míče opřel Nabil Bentaleb a jeho ráně z dálky scházely vskutku jenom centimetry. Za šest minutek rozehrávali hosté přímý kop. Alexander Djiku hlavou posunul na Lucase Perrina, který svou stoprocentní šanci neproměnil, protože Yahia Fofana čaroval.

Ovšem po nařízeném rohu inkasoval, jelikož před ním přizvednul balon vlastní spoluhráč Miha Blažić - 1:2. Do konce úvodního dějství málem přidal pojistku Gameiro, kdyby Fofana nevytáhnul další ze svých vynikajících zákroků. Ve druhé půli trvalo téměř čtvrt hodiny, než viděly poloprázdné ochozy čtvrtou branku utkání.

Postaral se o ni Habib Diallo, protože gólman Angers neudržel v rukách na první pohled vcelku snadný balon - 1:3. O deset minut později předvedl Sofiane Boufal výbornou práci s míčem, jenže ve finále své akce už měl sílu pouze na slaboučké zakončení, které se stalo snadnou kořistí brankáře. Další pokus Himada Abdelliho skončil jenom na boční síti.

Čtvrt hodiny před koncem zatoužil odčinit svoje zaváhání Blažić. Cílil však akorát do středu brány. Skóre dostalo svou finální podobu v 87. minutě. Vysoký centr do vápna chtěl Boufal přetavit v gól. Sels kulatý předmět zkrotil, jenže pouze pro Blažiće, který měl před sebou mimořádně snadnou úlohu, totiž rozvlnit síť z padesáti centimetrů - 2:3. V první nastavené minutě si Doumbia vylámal zuby na jedničce Racingu, takže se svěřenci Juliena Stéphana mohli radovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele