14. kolo
05.11.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů RC Lens (© AFP)

Lens vyhrálo v Angers a i po čtrnáctém kole udrží skvělou druhou příčku

Klub ze severu Francie naznačil svoje možnosti už v minulém ročníku. V aktuálním si připsal na konto už čtvrtou výhru v řadě. Naopak SCO po jubilejní desáté porážce z posledního místa rozhodně výš neposkočí.

Úvodních dvacet minut přineslo divácky pramálo atraktivní oťukávanou, kterou rázně utnul Wesley Saïd, když David Costa dloubnul balon na Floriana Sotocu, který si jej na pravé straně vápna zpracoval hrudí, aby jej dalším dotykem poslal na přední tyč, kde neomylně zakončoval zmíněný sedmadvacetiletý spoluhráč - 0:1.

V téže desetiminutovce se autor gólu mohl radovat znovu, kdyby měl lépe seřízená mířidla. Za dalších deset minutek kopali domácí roh. Adrien Hunou šel za míčem neohroženě. Ve finále mu to nebylo nic platné, když v dobré pozici cílil nad břevno. Další pokus patřil znovu Saïdovi. Sice se otřel o síť, ale pouze z boku. A neuspěl ani se svými nůžkami, které se mezi tři tyče rovněž nevešly.

Šest minut po startu druhé půle svěřenci Géralda Batickleho zaspali při rozehrávce standardní situace. Kevin Danso proto měl dost času na to, aby zleva poslal kulatý předmět před bránu, kde byl Facundo Medina o něco rychlejší, než Yahia Fofana - 0:2. Druhou branku ještě musel posvětit videorozhodčí. Zatímco při další střele Seka Fofany nebylo, co řešit, protože jeho uvedený jmenovec ji dokázal zkrotit.

Reprezentant Pobřeží slonoviny to zkusil i z hranice šestnáctky, aby sledoval, kterak balon míjí pravou tyčku o dobrý metr. Po Frankowského rohu a Sotocově hlavičce to vypadalo na ruku domácího borce. Penalta se ovšem nekonala. Následně se se svým volejem prezentoval Alexis Claude-Maurice. Ovšem skóroval až Miha Blažić, jenž odclonil Salise Abdula Sameda a centr Nabila Bentaleba od rohového praporku přetavil díky své razantní hlavičce ve snižující zásah - 1:2.

Po poslední zakončení tohoto střetnutí se v jeho finální minutě postaral právě asistent nejčerstvějšího zásahu, nicméně Brice Samba si poradil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele