7. kolo
11.09.2022 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Benoit Badiashile (© AFP)

Lyon mimo svůj stadion opět zaváhal. O vítězství Monaka rozhodly povedené standardky

Fotbalisté Monaka v sedmém kole francouzské Ligue 1 navázali na dobré výsledky z posledních zápasů a porazili silný Lyon 2:1. O vítězství domácích rozhodli obránci, když se nejprve po rohu v 55. minutě prosadil mladík Benoit Badiashile. Na jeho trefu následně navázal Guillermo Maripán, jenž tak náležitě oslavil svůj 100. start v dresu knížecího celku.

Lyon po skvělém vstupu do nové ligové sezony v posledním kole nestačil na Lorient, se kterým padl 1:3. Zpět na vítěznou vlnu se chtěli Les Gones vráti v duelu s Monakem, které po pěti utkáních bez výhry zabralo a triumfovalo dvakrát v řadě. Oba vítězné duely, z toho jeden v základní skupině Evropské ligy, rozhodl jedinou brankou Breel Embolo, jenž se tak začal v knížecím klubu rozehřívat.

V první velké šanci Monaka se však objevil Krépin Diatta, na kterého propadla přihrávka Aleksandra Golovina. Senegalec ale z nadějné pozice orazítkoval pouze tyč. Následná hlavička Embola z podobného místa zase mířila až příliš doprostřed brány. Pak už se o slovo přihlásil také Lyon a dobrou příležitost využít přečíslení měl Tete, zpoza vápna ovšem bránu přestřelil. Se štěstím se vzápětí do zakončení dostal na druhé straně Diatta, skvěle však zasáhl blokem jeden z bránících hráčů. Těsně před pauzou ještě mohl gólmana hostů překvapit dalekonosnou ránou aktivní Golovin, Anthony Lopes si s jeho projektilem ale dokázal poradit.

Druhý poločas začali lépe fotbalisté Lyonu a obrovskou příležitost měl v 53. minutě Alexandre Lacazette, vyběhlý Alexander Nübel však dokázal jeho pokus vykrýt. Vzápětí tak udeřili domácí. Na centr z rohového kopu si vyskočil Badiashile a hlavou uklidil míč do sítě. Jen o osm minut později pak další vydařenou standardní situaci zakončil jubilant Maripán a navýšil vedení Monaka. V 81. minutě ještě snížil z voleje Karl Toko Ekambi, vyrovnat ale hosté i přes obrovské příležitosti střídajícího Moussy Dembélého nedokázali.

Monako tak dotáhlo utkání do vítězného konce a připsalo si tři body do tabulky. Oba celky bude další ligové kolo čekat 18. září. Knížecí klub se střetne s Reims, Lyon pak svede těžký duel s PSG.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2. Akt. kurzík od opisovače 2,56-3,77-2,58.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyplácí se jít proti němu. Ve vlastním zájmu MUSÍ mít kurz vypsán korektně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele