3. kolo
20.08.2022 17:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

Lens novým dočasným lídrem Ligue 1, venku zaslouženě přehrálo Monaco

Monaco potvrdilo, že start do nového ročníku ho nezastihl v té nejlepší pohodě. Zkraje srpna s PSV neúspěšně bojovalo o postup do hlavní fáze Ligy mistrů, v Ligue 1 po výhře na hřišti Štrasburku remizovalo doma s Rennes, přičemž teď zaznamenalo poměrně nečekaně vysokou porážku s Lens. Hosté se tak alespoň do sobotního večera dokonce vsunuli na čelo tabulky.

Přitom domácí nevstoupili do duelu vyloženě špatně, už ve 4. minutě se mohli ujmout vedení, to když Vandersonův centr zprava propadl v šestnáctce až k Minaminovi, ale ten místo přímé střely na bránu začal driblovat s balónem ve vzduchu, takže se k zakončení ani nepropracoval. Les Sang et Or naopak na druhé straně okamžitě přetavili svou první větší šanci v úvodní gól. David Costa pronikl do vápna, pohotově přihrál ke druhé tyčce, odkud snadno zacílil Openda.

Knížecí celek každopádně hodlal ihned zareagovat na nepříznivé zprávy ohledně průběžného stavu a v 16. minutě si vytvořil velmi dobré podmínky. Výtečně ve vápně zapracoval Embolo, který se elegantně zbavil bránícího Frankowského, poté předložil míč volnému Minaminovi, a toho z blízkosti vychytal brankář Samba, jenž tasil bravurní, reflexivní zákrok ve vhodný čas.

V 18. minutě se naopak opět ozvalo Lens, a to prostřednictvím S. Fofany, jenže z vyloženého postavení selhal v koncovce a přízemní pokus nasměroval pouze do zámezí. Každopádně ve 38. minutě mužstvo ze severu Francie přece rozvlnilo síť podruhé v utkání, jelikož si obránce Vanderson neporadil s pasem S. Fofany, k meruně se tedy dostal Machado, který zamířil do spodního rohu brány gólmana Nübela. Do přestávky se přece ještě jednou skóre měnilo, ASM k úspěchu přispěl kop z rohu, Caio Henrique ho zahrál na přesně hlavičkujícího Badiashileho.

Jestliže Monaco střádalo během poločasové pauzy plány na obrat, pak jejich snahy dost zhatil okamžik z 53. minuty, kdy se neustále aktivní a hladový Sotoca, tvůrce nedávného hattricku z klání s Brestem, poroučel v soupeřově pokutovém území k zemi po souboji s Embolem, a sudí Delajod nařídil penaltu. Jeden z klíčových momentů duelu, který opětovně lámal odpor Monaca, kapitán S. Fofana zvládl a dělovku nasměroval do potřebných míst. V 59. minutě se sice ještě pokoušel zvrátit nepříjemnou situaci Ben Yedder, v 77. minutě také jeho spoluhráč Embolo, produktivní však nebyl ani jeden z nich. A navíc si pilulku hořkosti spolklo Monaco zároveň i díky vyloučení Vandersona, jenž viděl druhou žlutou kartu a následnou červenou za faul na Machada. Přesilovku ještě Lens stačilo ztrestat, Saïd totiž vypálil tvrdě na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele