2. kolo
13.08.2022 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Breel Embolo (© AFP)

Oslabené AS Monako remizovalo se Stade Rennes 1:1

Ani dlouhá početní převaha po vyloučení Fofany ke třem bodům pro Stade Rennes nevedla. Hosté sice využili přesilovku na začátku druhého poločasu, ovšem Monako díky obrovské hrubce náhradního brankáře Alemdara vyrovnalo.

AS Monako muselo v týdnu zkousnout vyřazení z Ligy mistrů a další neúspěch přišel záhy, když doma nedokázalo ve druhém kole Ligue 1 porazit Stade Rennes.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a první zákrok si po střele Terreiry připsal Nübel. O poznání více vzrušení přinesla 13. minuta a zakončení Vandersona, které skončilo na břevně. Monako se mohlo ujmout vedení, ale místo toho přišla pohroma. O pouhé dvě minuty později totiž Fofana nebezpečným zákrokem na kotník uviděl rovnou červenou kartu a domácí byli rázem v početní nevýhodě. Vyloučení Fofany navíc odskákal i útočník Ben Yedder, který byl stažen za Magassu.

Stade Rennes začalo posléze více ohrožovat domácí branku a vyložené příležitosti na sebe nenechali dlouho čekat. Ránu z dobrých třiceti metrů vyprodukoval Santamaria, ovšem Nübel dokázal zasáhnout. Chvíli nato zlikvidoval i hlavičku Terriera a držel naděje Knížat nad vodou.

Další velký šok přišel ve 31. minutě. Oslabené Monako se dostalo do útočné akce, načež Mandanda fauloval Embola a sudí odpískal pokutový kop! Vyloženou šancí ale domácí pohrdli. Disasi střílel přesně do míst, kam skočil Mandanda, takže stav 0:0 setrvával. Steve Mandanda byl klíčovým mužem prvního poločasu a ještě do přestávky zmařil i pokus Diatty. Bohužel o přestávce musel být Mandanda střídán a do branky šel jeho náhradník Alemdar.

Monako drželo nerozhodný stav, nicméně Stade Rennes nakonec početní převahu využilo. V 59. minutě se objevil za obranou Knížat Gaëtan Laborde a v tomto případě byl Nübel bezmocný. Rennes vedlo, ale přidat uklidňující druhý gól se mu nedařilo. To se nakonec ukázalo být klíčové, protože Monako čtvrthodinu před koncem překvapivě srovnalo a velkou hrubkou na tom má zásadní podíl turecký brankář Alemdar. Malou domů od Rodona nedokázal včas rozehrát a Breel Embolo mu balón sebral a vyrovnal.

Stade Rennes mělo na opětovné vedení ještě čas, jenomže žádnou větší šanci už si nevytvořilo a v nastavení ještě mohlo inkasovat. Jakobs měl v páté minutě vyloženou možnost, kterou mu vykryl Alemdar. Turecký brankář alespoň částečně napravil předchozí zaváhání. Monako nakonec i v početní nevýhodě získalo bod za remízu 1:1

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele