8. kolo
18.09.2022 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Mama Balde (© AFP)

Troyes v Clermontu otočilo skóre a slaví třetí letošní výhru

Díky ní svého soupeře v tabulce přeskočilo. S deseti body na kontě má stejně daleko jak k pohárům, tak k sestupovému pásmu. Pod čtvrtou porážku Les Lanciers se podepsal dvougólový Mama Baldé, jenž zatím nastřádal dohromady čtyři zásahy.

Svěřenci Pascala Gastiena těžko mohli začít lépe. Už ve 3. minutě to zkusil zpoza vápna z první koučův syn Johan. A díky teči se míč zastavil až v síti - 1:0. Asistenci si připsal Muhammed Cham Saračević, jenž dostal po dvou celosezónních hostováních konečně šanci. Autor gólu se pod dvaceti minutách osmělil znovu. Jenže nedal, a tak přišla řada na Estac.

Blízko středového kruhu se balonu chopil Mama Baldé, načež se rozhodnul pro individuální zakončení, při kterém vybíhajícímu Diawovi zahrál na housle - 1:1. Následně Lucien Agoumé ukázal, že na hřiště obvykle nechodívá s tím, aby střílel branky. Velká škoda pro tým Bruna Irlese, který mohl jít do druhého poločasu s náskokem.

I proto, že v nastaveném čase Komnen Andrić brankáře Gauthiera Gallona příliš nepotrápil a Wilson Odobert cílil pouze do tyče. V 54. minutě přišla opět chvíle reprezentanta afrického státu Guinea-Bissau. Při rychlém protiútoku si Baldé mohl vybrat, jestli muže v rukavicích přelobuje, anebo využije faktu, že musel couvat, a ve správný okamžik vystřelí zpoza vápna. Nakonec se rozhodnul pro druhou variantu, což se ukázlo býti nejlepším možným řešením - 1:2.

Na třetí branku v clermontské síti se čekalo do 84. minuty. Renaud Ripart zaskočil za kolegu Baldého, který krátce poté střídal, a tváří v tvář Morymu Diawovi volil vcelku snadné, ale zároveň nesmírně efektivní zakončení - 1:3. Zbývajících deset minut se už neslo čistě v režii celku z města nad Seinou, který má rozhodně na to, aby Ligue 1 bez větších potíží udržel i v tomto ročníku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele