16. kolo
28.12.2022 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille odváží z Clermontu všechny tři body

Svěřencům Paula Fonsecy se po změně stran podařilo dvakrát skórovat, takže nadále zůstávají v kontaktu s předními příčkami. Les Lanciers si na soupeře ze severu Francie věřili, nicméně navzdory sedmé porážce si v tabulce příliš nepohorší.

Jako první se osmělil hostující útočník Alan Virginius, ale nic světoborného nepředvedl, což ostatní platí pro celého jeho sedmdesátiminutové působení na trávníku. V minutě devatenácté obíhal pokutové území Egon Zhegrova. Počkal si, až mu kolega Ismaily vrátí přihrávku, leč Mory Dias se překonat nenechal.

Krátce poté o sobě dal vědět Angel Gomes, akorát si ve slibné pozici podle svých představ rozhodně nepočínal. Elbashan Rashini v závěru úvodní půlhodiny pálil do tyče, nicméně už předtím byl pískán ofsajd. Zanedlouho stál ve správný čas na správném místě ghanský reprezentant a účastník katarského mundialu Alidu Seidu. Díky jeho defenzivnímu zákroku zůstal stav při poločasovém odchodu do šaten bezbrankový.

Ve druhém dějství to znovu zkusil Angel Gomes. Ještě nadějnější byl Rashiniho volej z jedenácti metrů, který skončil nad břevnem. V první větě tohoto odstavce zmiňovaný dvacetiletý Angličan byl také u dalšího důležitého momentu této partie, protože po faulu na něj se kopala penalta, kterou si sám proměnil, jelikož muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 0:1.

Před rozehrávkou přišli na hrací plochu další dva účastníci mistrovství světa, totiž Timothy Weah a Jonathan David. Druhý jmenovaný se hned stal součástí akce, kterou zakončil Rémy Cabella střelou na připraveného brankáře. Naopak na synovi současného prezidenta Libérie se v nastaveném čase vyfauloval Maximiliano Caufriez, takže trend červených karet v Ligue 1 dál pokračuje. Poté převzal při postupu dvou proti jednomu od Davida míč Mohamed Bayo a jeho přízemní střela dala výsledku jeho finální podobu - 0:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele