14. kolo
06.11.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Téji Savanier (© AFP)

Zápas Clermontu s Montpellierem vítěze nepoznal

Les Lanciers v poslední době nepředváděli špatné výkony, takže se dostali do horní poloviny tabulky. Po závěrečném hvizdu litovali dvou zahozených penalt. Naopak na jihu Francie můžou být za bod rádi, protože jím utnuli sérii pěti po sobě jdoucích porážek.

První důležitý moment tohoto klání se odehrál už v jeho 8. minutě. Saïf-Eddine Khaoui zahrál ve vlastním vápně rukou, a tak rozhodčímu Bollengierovi nezbylo, než odpískat první pokutový kop v této partii. Téji Savanier si v takových situacích většinou libuje, protože má výbornou kopací techniku a sebevědomí mu nechybí. Tentokrát spolupracoval s břevnem, od něhož se balon odrazil za čáru - 0:1.

Po čtvrthodině hry to z přímého kopu zkusil jeden z pozdějších hříšníků, konkrétně Grejohn Kyei. Bingourou Kamara pro jistotu vyrážel na roh. Až ve 39. minutě se k míči dostal Elbasan Rashani. Po kontaktu s Jordanem Ferrim svému pádu dost přidal, přesto si vymodlil výhodu zahrávat "pětku". Komnen Andrić ji kopnul hodně mizerně, a tak nechal vyniknout Kamaru.

Po změně stran to z úhlu zkusil Kyei, jenže muž v rukavicích stál na správném místě. Krátce před koncem úvodní hodiny hry to z dálky zkusil Savanier a Mory Diaw nechal děkovat. Kyei pak centroval na Khaouiho, jehož gólman skvěle vychytal. Nicméně hned potom Rashani obešel Christophera Juliena a dostal se ke střele levačkou, která by patrně zapadla k pravé tyči. Ovšem Andrić to pochopil tak, že má tečovat, což se ukázalo býti snad ještě lepším řešení, díky kterému srbský útočník odčinil svoje předchozí penaltové zaváhání - 1:1.

O odpověď se pokusil Ferri. Dokonce hned dvakrát, přičemž oba jeho pokusy nebyly z nejnebezpečnějších. V 77. minutě Andriće nedovoleně zastavil Arnaud Souquet. Na puntík si tentokrát míč postavil Grejohn Kyei a svou střelu narval do břevna. A protože ten samý hráč zanedlouho hlavou těsně minul, panoval na ukazateli i po závěrečném hvizdu remízový stav.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele