12. kolo
23.10.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Jérémy Le Douaron (© AFP)

Brest v Clermontu ukončil osmizápasovou šňůru bez vítězství

Les Lanciers zatím prožívají nad očekávání dobrou sezonu. O to větší překvapení přineslo 12. kolo, ve kterém nestačili na do té doby poslední tým tabulky. Se sedmnácti body však nadále těsně zůstávají v její horní polovině.

Už v 8. minutě dostal trenér Pascal Gastien důvod k tomu, aby na lavičce znervózněl. Mory Diaw naštěstí vychytal jak Islama Slimaniho, tak dorážku Mathiase Pereiry Lageho, tak následnou další dorážku z kopačky Pierra Lees-Meloua. Ve 13. minutě Yohann Magnin po rohovém kopu srazil Jean-Kevina Duverneho a kopala se penalta.

Romain Del Castillo si nedělal problémy a míč poslal po zemi do středu brány, takže muž v rukavicích o kousek nedosáhnul - 0:1. Ve 25. minutě mohl odpovědět Srb Komnen Andrić, ale neměl optimálně seřízená mířidla. Následně si v poklidu zakombinovali Pereira Lage a Romain Del Castillo, z čehož těžil Franck Honorat, ovšem zblízka pouze vyprášil gólmanovy rukavice. Následná dorážka z úhlu se rovněž stala Diawovou snadnou kořistí.

Deset minut po startu druhého dějství se skóre měnilo znovu. Del Castillovu nádhernou přihrávku si Honorat zpracoval ideálně do běhu, čímž vyřadil ze hry Alidua Seidua. Při svém zakončení měl i trochu štěstí, že míč doputoval za brankovou čáru - 0:2. Coby bývalý hráč Clermontu tuhle trefu příliš neslavil. Po hodině hry zahrozil Muhammed Cham Saračević a Marco Bizot si oddychnul, že střela putovala vedle tyčky.

Šestadvacetiletý Del Castillo si schoval druhou asistenci na 68. minutu. Na pravé straně vápna vymyslel centr šajtlí, který bez větších problémů uklidil na místo určení Jérémy Le Douaron - 0:3. Tohle už s domácími vypadalo hodně nedobře. A za tři minutky mohlo být ještě hůř, kdyby Diaw nevytěsnil dobrou ránu Andriće. Alespoň korekci zařídil v poslední minutě řádné hrací doby Jim Allevinah, kterého výtečně vysunul Muhammed Cham Saračević. Přízemní střela po zemi k pravé tyči splnila svůj účel - 1:3. Jenže na další už nebyl prostor.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele