11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Ajaccia (© AFP)

Troyes a Ajaccio se rozešly smírně

Všechno ale mohlo dopadnout jinak, kdyby hostující Ryad Nouri proměnil penaltu. Korsický celek tak na třetí výhru stále čeká. Naopak Estac si spravil chuť po týden staré porážce na stadionu v Nice.

První dvacetiminutovka mnoho fotbalového vzruchu nepřinesla. Až v jejím závěru se k ostré hlavičce dostal Bevic Moussiti-Oko, jenže pod břevno se nevešla. Po půlhodině v soupeřově šestnáctce upadnul Mounaïm El Idrissy. Na začátku utkání se odpískání penalty dožadovali domácí, tentokrát byla řada na hostech.

Po důkladném prohlédnutí záznamu rozhodčí Brisard jejich modlitby vyslyšel. Nouri však nechal vyniknout Mateusze Lise. Do konce úvodního dějství ještě stihnul Mama Baldé pálit nad a Vincent Marchetti zase hlavičkoval vedle. V 56. minutě se o úspěšnou dorážku pokusil neúspěšných exekutor pokutového kopu, jenže v tomto klání mu nebylo souzeno skórovat.

Místo něj se v 76. minutě prosadil Jackson Porozo. Ekvádorský obránce převzal míč od Ronyho Lopese, načež rozkmital svoje rychlé nohy a přízemní střelou k protilehlé (levé) tyči nedal šanci ani Benjaminu Leroyovi, ani Mohamedu Youssoufovi - 1:0. V 83. minutě dopravil Porozo balon za čáru znovu, ale tentokrát si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Mama Baldé pak pobídnul kolegu Wilsona Odoberta, který před prázdnou bránou selhal. A tak přišla 88. minuta, v níž Youcef Belaïli předvedl na pravé straně výbornou práci s míčem, který se dostal k Mounaïmu El Idrissymu, jehož střela z malého vápna znamenala vyrovnání - 1:1. Zároveň přinesla i konečný výsledek, protože dva pokusy z nastavení už nebyly nebezpečné.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele