12. kolo
23.10.2022 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Lorient remízou proti Troyes odmítnul druhou příčku v tabulce

Tu nadále při stejném bodovém zisku okupuje Lens. Nicméně Les Merlus prodloužili sérii neporazitelnosti na osm zápasů, což je úctyhodný výkon. Estacu díky získanému bodu patří po dvanácti kolech jedenáctá pozice.

V závěru úvodní čtvrt hodiny se míč dostal k Yoannu Salmierovi, který o hodně přestřelil zařízení. Ve 24. minutě přiletěl do domácího vápna centr. Dango Ouattara si výborně udělal prostor a křižnou střelou těsně minul pravou tyčku. Rodák z Ouagadouga, hlavního města Burkiny Faso, se hned dostal do další šance, ze které dokonce skóroval, jenže rozhodčí Bollengier musel po konzultaci s kolegou u videa gól kvůli ofsajdu odvolat.

Po půl hodině pálil Stéphane Diarra a Mateusz Lis musel zasahovat. Díky němu mohl jít Estac za pět minutek do vedení. Thierno Baldé centroval z pravé strany do vápna na svého jmenovce Mamu, který vypadal, že je klidně připravený zakončoval hlavou zády k bráně. Bohužel pro Lorient jej předběhnul Julien Laporte, který stejnou části těla zacílil do vlastní svatyně - 1:0.

Hned poté o sobě dal opět vědět reprezentant Guiney-Bissau Mama Baldé. Bohužel pro Bruna Irlese těsně minul. V 50. minutě si to neohroženě namířil do soupeřova pokutového území Stéphane Diarra a ranou k levé tyči nedal Lisovi žádnou šanci zasáhnout - 1:1. Krátce před vypršením hodiny hry minul Mama Baldé.

Po něm se k zakončení z úrovně penalty dostal Dango Ouattara. Nastřelil pouze brankovou konstrukci, a tak se znovu potvrdilo ono pořekadlo, že když nedáš, tak dostaneš. Montassar Talbi se na levé straně hřiště dostal do tísně, a tak chtěl poslat balon svému brankáři, který na něj ovšem nedosáhnul, z čehož vytěžil maximum pozorný Rony Lopes - 2:1.

Gólman Lis pak vystartoval proti Ouattarovi a mohl si oddychnout, že mu sudí po konzultaci s kolegou u videa neudělil místo žluté kartu červenou. Jen pár minut poté musel polský strážce svatyně Estacu likvidovat pokus Enza Le Féeho. V 81. minutě si Quentin Boisgard v soupeřově vápně narazil se Siriném Doucourém, aby zakončil neomylně k pravé tyči - 2:2. V nastaveném čase se akce opakovala, nicméně tentokrát si kulatému předmětu do cesty stoupnul Yasser Larouci.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele