16. kolo
28.12.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Patrick Kisnorbo (© twitter.com/1116sen)

Zápas mezi Troyes a Nantes skončil bezbrankovou remízou

Před přestávkou, kterou vyplnilo mistrovství světa v Kataru, od sebe oba soupeře dělil jediný bod. A platit to bude i po šestnáctém kole, takže australského kouče Estacu Patricka Kisnorba může těšit, že na úvod svého angažmá neprohrál. Naopak jeho protějšek Antoine Kombouaré čeká na vítězství v Ligue 1 už pět utkání.

Otevírací dvacetiminutovka přinesla snahy na obou stranách. Bohužel se nedařilo dát kvalitní finální přihrávku. Bezprostředně po jejím skončení výborně pobídnul Ludovic Blas kolegu Moussu Sissoka, jehož vychytal Mateusz Lis. Číhající Moses Simon se k dorážce nedostal, protože Yoann Salmier byl o dva kroky rychlejší.

Deset minut poté centroval Sébastien Corchia na hlavu Pedra Chirivelly, který příznivce domácího celku rozhodně nevystrašil. Ve 36. minutě měl hodně blízko ke vstřelení úvodní branky tohoto klání Andreas Bruus. Dánský obránce dostal dost prostoru, leč za Albanem Lafontem zvonila pouze branková konstrukce.

V závěru prvního dějství se ještě pokusil muže v rukavicích nachytat Blas, nicméně změna skóre se nekonala. Ve druhé půli scházela aktérům na hrací ploše kreativita, takže veškeré pokusy defenzivy snadno zachytávaly. V 81. minutě se zpoza šestnáctky osmělil Xavier Chavalerin. Jeho nepříjemnou ránu Lafont zkrotil, jelikož mu vypomohla pravá tyčka.

Ani v 90. minutě nemohla rozhodčí Stéphanie Frappart, která jako první žena v historii rozhodovala jakožto hlavní sudí utkání na mistrovství světa, odpískat gól, jelikož Samuel Moutoussamy napálil Jacksona Poroza. V nastaveném čase ještě Les Canaris zahrávali roh, po kterém se kulatý předmět odrazil k Nicolasi Palloisovi, jenž ale s něčím takovým nepočítal, a tak se obě skvadry rozešly smírně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele