18. kolo
11.01.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Chancel Mbemba (© AFP)

Vítězná séríe Marseille se nezastavila ani na stadionu v Troyes

Tým Igora Tudora zažívá mimořádně dobré období. V součtu s Coupe de France a tímto utkáním 18. kola Ligue 1 vyhrál šestkrát v řadě. Díky tomu nejenže jistojistě udrží třetí příčku, zároveň se i podařilo stáhnout náskok druhého Lens. Naopak Estac drží čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.

Klid dodal přístavnímu klubu z jihu Francie už v 10. minutě Chancel Mbemba, když se zblízka prosadil hlavou poté, co mu míč na zadní tyč posunul stejnou částí těla Mattéo Guendouzi, číhající na té přední - 0:1. Další pokus patřil Seadu Kolašinacovi, jehož Mateusz Lis bez větších potíží vychytal. Polský gólman se musel činit i ve 34 minutě, to když konečky prstů vyrážel dobrou ránu Valentina Rongiera z hranice šestnáctky.

Více pozoruhodných momentů už první půle nepřinesla. Zato hned po startu té druhé se opět radovali hosté. Na pravé straně vápna popletl obráncům hlavy Cengiz Ünder, načež servíroval ostrý přízemní centr na zadní tyč, kde před sebou měl Jordan Veretout opravdu velmi, velmi snadnou úlohu - 0:2.

Odpovědět mohl Mama Baldé, kdyby nenastřelil jenom protihráče. Nedlouho před vypršením úvodní hodiny hry o sobě dal znovu vědět v Německu narozený, avšak Bosnu a Hercegovinu reprezentující útočník Sead Kolašinac. Jemu věru nescházelo mnoho k tomu, aby se postaral o třetí zásah svého mančaftu.

Sedmdesát minu trvalo, než se na dostřel Lópezovy svatyně dostali domácí. Jmenovitě to byl Rony Lopes, kdo vyprodukoval nepříjemně skákavé zakončení, to však o dva decimetry minulo levou tyčku. A jelikož si v nastaveném čase podobně počínal také Xavier Chavalerin, odcházeli hráči Troyes z hrací plochy počtvrté v sezoně bez vstřeleného gólu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele