2. kolo
14.08.2022 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Toulouse (© AFP)

Toulouse odjíždí z Troyes se tříbodovým ziskem

Nováček Ligue 1 si po úvodní cenné remíze s Nice vcelku jednoznačně vyšlápnul na Estac, který spolu s Remeší po dvou utkáních ještě nebodoval. Fotbalisté hostujícího týmu měli tuhle partii v podstatě po celou dobu pod kontrolou.

První pokus však patřil domácímu Mamovi Baldému, jenže hlavou minul zařízení. Po půlhodině hry selhal v dobré pozici Issiaga Sylla, takže TFC muselo využít nechtěné pomoci Yassera Larouciho, který ve snaze zabránit Dajaegeremu po Aboukhlalově centru v zakončení, nasměroval kulatý předmět do vlastní sítě - 0:1.

V závěru poločasu zatoužil po odpovědi opět Mama Baldé, nicméně to by musel vyprodukovat razantnější střelu. Takovou, aby vůbec k Dupému doletěla. V 52 minutě měli hosté dobrou šanci k navýšení náskoku. Ale protože brankář Gallon dokázal zasáhnout, dočkali se borci klubu ze Stadium Municipal až nějakých 120 sekund poté.

Zakaria Aboukhlal se na levé straně chopil míče, se kterým doběhnul nikým neatakován do vápna, načež poslal přízemní přihrávku před bránu, kde ze dvou spoluhráčů zakončoval do prázdné ten dále postavený, totiž Rafael Ratão - 0:2. V 71. minutě chtěl nepříznivé skóre upravit Rominique Kouamé, jenže k neradosti kouče Bruna Irlese minul.¨

Nejblíže ke gólu měl Mama Baldé v 79. minutě, ale jelikož znovu neuspěl, přišla řada na Rhyse Healeyho, jenž se snadno zbavil Kouamého, navedl si balon na střed a z hranice šestnáctky vyslal skákavou střelu k pravé tyči - 0:3. Zbývajících šest minut se dohrávalo už jenom z povinnosti. Toulouse za týden doma přivítá Lorient, Troyes pocestuje do Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele