9. kolo
02.10.2022 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bafodé Diakité a Dango Ouattara (© AFP)

Lorient i v oslabení porazil Lille a pokračuje ve skvělých výkonech

V popředí tabulky zůstane i po tomto týdnu Lorient. Les Merlus navázali na výkony před reprezentační pauzou a proti Lille zapsali již sedmou výhru v sezoně! Tři body jsou o to sladší, že se je podařilo vybojovat v početní nevýhodě, protože po hodině hry uviděl červenou kartu Dango Ouattara. Tři minuty před koncem pak rozhodl o výhře Merlus Théo Le Bris.

Největší překvapení probíhajícího ročníku Ligue 1 tak nebere konce. Lorient zvládl další těžké utkání a dál si hoví v popředí tabulky.

Lille se ocitlo pod tlakem hned v úvodu a také rychle inkasovalo. Ve 4. minutě ještě dokázal zasáhnout brankář Chevalier, ovšem o chvíli později inkasoval smolný vlastní gól z kopačky Bafodého Diakitého. "Dogy" mohly odpovědět až po půlhodině hry pumelenicí Jonathana Davida, kterou Mvogo fantasticky vyrazil. Nic dalšího už se v prvním poločase nestalo a diváci se mohli těšit na druhou půli.

I ta přinesla několik zajímavých okamžiků na obou stranách. Především v 62. minutě došlo ke klíčové události. Dango Ouattara fauloval zezadu a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. To byla ideální možnost pro Lille jak vyrovnat, popřípadě zvrátit výsledek na svojí stranu.

A "Dogy" opravdu začaly utahovat šrouby. V 68. minutě orazítkoval břevno Jonathan David a o deset minut později stejný hráč skutečně vyrovnal. Skvělou práci odvedl Ounas, jenž přihrávkou vysunul Bambu a ten zase naservíroval balón před prázdnou branku Jonathanu Davidovi.

Už to vypadalo, že se Lille nadechne k otočce, ovšem tři body nakonec pro sebe uzurpoval Lorient. Le Bris si zpracoval těžký balón a okamžitě přešel do akce jeden na jednoho a nasadil brankáři Chevalierovi jesle. Lorient tak navázal na předchozí představení a Lille porazil 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele