14. kolo
06.11.2022 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Paris Saint-Germain (© AFP)

Lorient podruhé za sebou prohrál, doma nestačil na PSG

Je pravda, že porážka to byla od úřadujícího mistra o poznání přívětivější, než při předchozím vzájemném klání, kdy Les Merlus odjeli z Paříže s pětigólovým přídělem. V aktuálním ročníku má Galtierův tým po čtrnácti kolech náskok pět bodů, zatímco soupeř z Bretaně dost možná vyklidí pohárové pozice.

Při absenci Lionela Messiho jako první zahrozil jeho parťák Neymar, jehož v 7. minutě vychytal Yvon Mvogo. Jenže za 120 sekund už se hosté radovali, jelikož právě brankář Lorientu se pustil před dotírajícím protihráčem do riskantní kličky, po které se míč od Huga Ekitikeho posunul k Neymarovi, jenž tvrdou ranou otevřel skóre - 0:1.

V závěru úvodní půlhodiny se k hlavičce dostal Sergio Ramos, ovšem zrovna od něj jsme už v minulosti viděli řadu lepších zakončení, co se této části těla týče. Pod další šanci se podepsal Julien Ponceau, jehož volej však mířil nad břevno. Gédéon Kalulu to pak zkusil z velké dálky, ale tahle střela byla víceméně předem odsouzená k neúspěchu. A protože hráči klubu z hlavního města Francie nevyužili ani svou velkou možnost z nastaveného času, odcházeli do šaten jenom s těsným náskokem.

Ten se rozplynul devět minutek po startu druhého dějství. Enzo Le Fée předložil do vápna Teremu Moffimu, na jehož dělovku nemohl při nejlepší vůli dosáhnout ani borec typu Gianluigiho Donnarummy - 1:1. Pro třiadvacetiletého Nigerijce šlo o devátou branku v sezoně. Efektivnější jsou v tomto směru pouze Neymar a Kylian Mbappé.

Při další akci zvonilo za gólmanem PSG břevno. V 68. minutě Renato Sanches zahrával roh, na který si naskočil Ramos, nicméně se znovu neprosadil. Skóre dostalo svou finální podobu na začátku finální desetiminutovky, když Danilo uklidil na místo určení Neymarův centr - 1:2.

Nutno dodat, že inkasoval Vito Mannone, jelikož Mvogo se ještě během úvodní patnáctiminutovky střetnul se spoluhráčem a musel střídat. V nastavení ještě pálil Le Fée, jenže minul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele