20. kolo
27.01.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Montassar Talbi otevírá skóre (© AFP)

Lorient přehrál Rennes a připsal si desátou výhru v sezoně

Zároveň stáhnul ztrátu na regionálního soupeře na rozdíl pouhých dvou bodíků. Oba kluby tedy po dvaceti kolech zatím okupují páté a šesté místo, přičemž čekají, jak si povede Lille.

Domácí nastoupili bez svého nejlepšího střelce, dvanáctigólového Terema Moffiho, který se vydal za novým dobrodružstvím do West Hamu. Jeho nástupcem se měl stát Bamba Dieng. Senegalský účastník mistrovství světa v Kataru však neprošel vstupními testy. Tak není divu, že první pokus patřil Génésiově skvadře.

Konkrétně Benjaminu Bourigeaudovi, který našel dobře postaveného Vita Mannoneho. Steve Mandanda musel poprvé do akce po deseti minutách hry, kdy musel čelit nepříjemné hlavičce do svého protipohybu. V minutě třinácté si Montassar Talbi naskočil na Le Féeho centr od rohového praporku a díky odrazu od země skóroval - 1:0.

Ihned po rozehrávce selhal při své snaze o vyrovnání Christopher Wooh. Pak to z dálky zkusil Lovro Majer, ale muži v rukavicích problémy nenadělal. Zato bezprostředně poté, co byla z časomíry ukrojena první třetina tohoto klání, chybovali hosté v rozehrávce, takže Julien Ponceua mohl servírovat na levou stranu, kde číhal neobsazený Théo Le Bris. Jeho střela na bližší tyč zajistila Les Merlus dvoubrankové vedení - 2:0.

Chimuanya Ogochukwu málem snížil, kdyby necílil o kousek vedle. Ve 39. minutě měl Ibrahima Koné znovu potěšit většinu z bezmála sedmnácti tisícovek diváků a divaček na Stade du Moustoir, ale při svém úniku ztroskotal na Mandandovi. Ten byl potřetí překonán záhy po startu druhého poločasu Julienem Ponceauem, nicméně rozhodčí Millot tuto trefu musel pro ofsajd odvolat.

V 55. minutě pálil Hamari Traoré a Mannone lapil. Za deset minutek vyběhnul proti Kamaldeenovi Sulemanovi, jenž tudíž neměl dostatek klidu na lepší zakončení. V 73. minutě sehráli Les Rouges et Noirs pěknou akci, v jejímž závěru pobídnul Traoré kolegu Flaviena Taita, který z hranice malého čtverce snížil - 2:1. Sulemana pak zamířil pouze do boční sítě, ovšem v poslední minutě se Vito Mannone vyznamenal fantastickým zákrokem, při kterém vyrazil pokus Amine Gouriho, čímž odmítnul vyrovnání.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele