13. kolo
30.10.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Zápas Nantes s Clermontem přinesl remízu

Les Canaris tedy v rámci Ligue 1 bodovali potřetí v řadě a navíc mají stále šanci postoupit ze skupiny Evropské ligy. Po této nejčerstvější remíze mají na kontě dvanáct bodů, Les Lanciers jsou na tom ještě o šest lépe.

Z časomíry neuteklo ani 120 sekund a Ludovic Blas už se prezentoval se svou střelou, která se však mezi tři tyče nevešla. Na opačném pólu zkusil štěstí Saïf-Eddine Khaoui, jehož vychtal Rémy Descamps, jenž zaskakuje za vykartovaného Albana Lafonta. Poté troch zaváhal Andrei Girotto, jenže Komnen Andrić netrestal.

Ve 28. minutě vymysleli dobrou narážečku Moses Simon a jeho africký parťák Samuel Moutoussamy, jenž ke škodě svého týmu nastřelil akorát před sebou stojícího protihráče. Do zakončení se pak dostal i obránce Quentin Merlin, na kterého vyzrál Mory Diaw.

Ve 43. minutě si Antoine Kombouaré na lavičce hlasitě oddechnul, protože Clermont nastřelil břevno. Následná dorážka z bezprostřední blízkosti naštěstí skončila nad bránou.

Po změně stran se na gól čekalo necelých deset minut. Jérémie Bela nacentroval přesně na hlavu Neta Borgese, který se nemýlil - 0:1. Mostafa Mohamed zatím předvádí v kanárkovém dresu dobré výkony. Tentokrát začal pouze na lavičce a krátce po svém příchodu na trávník se pokusil o vyrovnání, nicméně o kousek minul.

Čtyřiadvacetiletý Egypťan, jenž v Bretani hostuje z Galatasaray, se prosadil až v 73. minutě, kdy sám před odkrytou bránou podle očekávání vytěžil maximum z přihrávky od Ignatiuse Ganaga, tedy dalšího fotbalově kvalitního vyslance "černého" kontinentu - 1:1.

Obrat mohl být dokonán po příležitosti Mosese Simona. Diaw stačil včas zakročit. A v nastaveném čase Mateusz Wieteska hlavičkoval vedle.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele