1. kolo
07.08.2022 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille si pro nováčka z Auxerre přichystalo na úvod čtyřgólový příděl

Trvalo to bezmála deset roků, než AJA opět postoupilo mezi elitu. Mistr Ligue 1 z roku 2021 mu však nic nedaroval a i díky dvěma zásahům Jonathana Davida si připsal vcelku jasné vítězství.

Když po třech minutách prohráváte o dvě branky, složitě se vrací do zápasu. Už v té první David přiťuknul patičkou Benjaminu Andrému, který mířil po zemi přesně k levé tyči - 1:0. Záhy po rozehrávce si kanadský reprezentant zaběhnul z pravého křídla do vápna, aby placírkou poslal kulatý předmět k téže části brankové konstrukce - 2:0.

Jonathan David hrál ve stejné formě, jak si jej pamatujeme z mistrovské sezony 2020/2021. Ve 14. minutě na 3:0 nezvýšil. Další minuty se musely kvůli nepřesnostem na jedné a nedostatku kreativity na druhé straně obejít bez velkých šancí. Až ve 38. minutě se osmělil Angel Gomes a mířil těsně vedle. Jenže hned poté Rémy Cabella našel ve vápně zcela neobsazeného Davida, který nedal Costilovi příležitost zasáhnout - 3:0.

Ve druhém poločase se hosté snažili s nepříznivým stavem něco udělat. Avšak do dobře zformované obrany se jim prostupovalo těžko. Naopak Jonathan David v 64. minutě zaměstnal Benoîta Costila, který s Bordeaux nechtěl do Ligue 2. Jenže hned poté centroval Jonathan Bamba z levé strany na volného Akima Zedadku, na jehož volej byl krátký i bránící Julian Jeanvier - 4:0.

Po rozehrávce pobídnul Quentin Bernard kolegu Mathiase Autreta, jenž pálil nad. Při další akci to byl opět Bernard, kdo centroval mezi dva obránce na Gaëtana Charbonniera, jenž před Léem Jardimem prodal svoje zkušenosti a šikovným obloučkem snížil, jak ostatně potvrdilo i video - 4:1. Zato Gauthier Hein pak ztroskotal na muži v rukavicích.

V závěrečné destiminutovce už bylo svěřencům Jean-Marca Furlana jasné, že v tomhle duelu na body nedosáhnou. Naopak mohli prohrát ještě výraznějším rozdílem, kdyby střela Yusufa Yaziciho byla tečována mimo bránu, kdyby Hein nemířil o metr vedle a kdyby se David nenechal při pokusu o hattrick snadno odstrčit od balonu Jeanvierem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele