10. kolo
09.10.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille stačila k vítězství nad Lens proměněná penalta

Při exekuci vítězné penalty Jonathana Davida se jistě pozorně díval Florian Sotoca, který po čtvrthodině svou výhodu pokutového kopu zahodil. Lens tak setrvá na čtvrté příčce, zatímco LOSC se po deseti kolech dotáhly na dohled pohárovým příčkám.

Jak naznačeno, ve 14. minutě José Fonte špatně načasoval svůj skluz, takže místo balonu zasáhnul Deivera Machada. Sotoca nezasáhnul kulatý předmět vůbec čistě, čímž Lucasi Chevalierovi nesmírně usnadnil úlohu. Ve 26. minutě André Gomes pobídnul Davida, který nastřelil Briceho Sambu. Poté utrpěl krvavé zranění domácí Tiago Djaló, ale zápas dohrál.

V závěru prvního poločasu tak viděl, že Massadio Haïdara při rohu hodně nešikovně bránil Benjamina Andrého, takže se kopala "pětka" i na druhé straně. Jonathan David měl slušnou porci štěstí, jelikož muž v rukavicích uhodnul směr. Přesto mohl Stade Pierre Mauroy slavit gól do šatny, který svěřencům Paula Fonsecy velmi pomohl.

Autor branky zaměstnal brankáře Racingu ihned po změně stran, ale druhý zásah z toho nebyl. Proti hostující jedničce neuspěl ani Adam Ounas, který se znovu osmělil v 53. minutě. Po hodině hry se v dobrém světle prezentoval Jimmy Cabot. Tedy až na to nepřesné zakončení. Rána Seka Fofany se zprvu tvářila býti nebezpečnější, než nakonec byla.

V 70. minutě se Chevalier zavěsil do vzduchu, protože jinak by čerstvý Alexis Claude-Maurice ukázkově vymetl levou šibenici. Za 120 sekund prudce pálil Angel Gomes a Samba volil efektivní zákrok na volejbalový způsob. V nastaveném čase vymyslel jednu střelu ze zoufalství Ismaël Boura.

Po něm Jonas Martin na opačném pólu přihrál před bránu, kde se balon od letícího Davida odrazil ve vzdálenosti dvou metrů od brankové čáry do země, od které se odrazil nad břevno. Na jednu stranu velká smůla, na tu druhou by byla určitě větší, kdyby finální náběh družiny Francka Haiseho, kterého se zúčastnil i gólman Brice Samba, skončil vyrovnáním na 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele