1. kolo
07.08.2022 15:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Téji Savanier (© AFP)

Montpellier byl v duelu proti Troyes o gól lepší

Čtyři z pěti branek padly na Stade de la Mosson během úvodních osmnácti minut. Tu poslední si Téji Savanier schovával až na dobu, kdy se zápas pomalu blížil ke konci. Se svými spoluhráči tak může doufat, že se letos podaří uhrát lepší než třináctou příčku z minulé sezony, ve které Estac skončil ještě o pět bodů zpátky.

Už 3. minuta naznačila, že by tenhle duel mohl být bohatý na góly. Faitout Maouassa našel svým centrem Thea Sainte-Luceho, pro něhož nebylo složité z hranice malého vápna skórovat - 1:0.

Odpovědět chtěl Xavier Chavalerin, ale Jonas Omlin byl pozorný. V 11. minutě rozehrál Florian Tardieu standardní situace, načež se Falaye Sacko dopustil ve vlastním vápně faulu. Tardieu se pak ujal i samotné penalty, kterou vyřešil tím, že cílil do středu brány - 1:1.

Nicméně už po čtvrthodině hry bylo všechno zase jinak. Střela Téjiho Savaniera před Gauthierem Gallonem lehce změnila směr, o což se postaral buď Elye Wahi, nebo Palmer-Brown. V každém případě zásah byl připsán fotbalistovi s jedenáctou na dresu, který se později stane dvojnásobným střelcem - 2:1.

Do té doby dojde na více příležitostí. Hned ta první ze 17. minuty bude proměněná. Centr Bruuse totiž Mama Baldé uklidí z devíti metrů na místo určení - 2:2. Forvard zodpovědný za celkově čtvrtou branku se osmělil v nastaveném čase znovu, jenže na Omlina, který musel další výborný zákrok vytáhnout deset minut po startu druhé půle, nevyzrál.

Po hodině hry se zase připomněl rodák z Bissau Mama Baldé. Další zářez mu však už v tomto utkání nebyl dopřán. Zato Téji Savanier druhý gól vstřelil. Po přihrávce Nicolase Cozzy vymetl placírkou z voleje pravou šibenici - 3:2. A tahle nádherná trefa se ukázala býti vítěznou. I proto, že Renaud Ripart v závěru o kousek přestřelil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele