6. kolo
04.09.2022 13:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille využilo početní výhodu, ve druhém poločase přetlačilo Montpellier

Na tenhle duel rozhodně nebude vzpomínat v dobrém Valére Germain. Právě jeho vyloučení předznamenalo nezdar Montpellieru, který se oslabený ve druhém poločase vůbec nechytal, a Lille nabídnutou přesilovku náležitě využilo. Naopak pozitivní zážitky vstřebal v tomto mači třeba Jonathan David, jenž LOSC dopomohl k úspěšnému výsledku dvěma přesnými zásahy.

Lille začalo zápas hodně zostra, bylo vidět, že se po porážce s Nice hodlá opětovně vzchopit a ukázat, že je kandidátem na urvání příček zaručující evropské poháry pro příští sezónu. Tiago Djaló už ve 4. minutě orazítkoval hlavou břevno, v 11. minutě jeho spoluhráč Ismaily taktéž pořádně smutnil, poněvadž i jeho zakončení zastavila až branková konstrukce. A Montpellier tohle neproměňování šancí nakonec okamžitě tvrdě ztrestal. Ferri vyslal dlouhý pas kupředu, brankář Léo Jardim trochu nepochopitelně vyběhl z brány, navíc si počínal dost váhavě, takže Wahi jednoduše zacílil do odkryté brány. Nicméně i hosté se dočkali své gólové odměny ještě do přestávky, to když Cabellovu kolmici zužitkoval úspěšně, z ne úplně lehké pozice, David.

Onen klíčový moment každopádně přišel na řadu krátce před obrátkou. Germain totiž přišlápl zezadu hodně nešetrně Únáse, sudí Brisard přitom postupoval nekompromisně a vytáhl ze své kapsy červenou kartu. Oslabeného protivníka následně Dogy dorazily hned dvěma brankami a strhly tříbodový zisk na svou stranu. V 57. minutě Cabella přiťukl balón těsně za vápnem na Gomese, ten měl dostatek času a prostoru, aby si rozmyslel, kam ho umístí, a přízemní pokus namířil parádně do spodního rohu branky. Montpellier se na žádnou odpověď nezmohl, hosté tak v samém závěru mohli ještě svůj náskok pojistit po brejku, který napravo založil Únás, hru přetáhl svým centrem na levou stranu, odtamtud Bamba vybídl Davida, a ten snadno skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele