12. kolo
22.10.2022 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavící Alexandre Lacazette (© AFP)

Lacazette zajistil Lyonu v závěru výhru na půdě Montpellieru

Trefa Alexandra Lacazetteho z 90. minuty zřídila Lyonu sobotní výhru na půdě Montpellieru. Trenér Laurent Blanc tak slavil svůj první tříbodový rezultát na lavičce OL, kam usedl teprve nedávno za odvolaného Petera Bosze. Zato domácí, pod dočasným velením Romaina Pitaua, jenž nahradil odvolaného Oliviera Dall’Oglia, museli dost smutnit. Od remízy nebyli daleko.

Blancovi debut na střídačce Les Gones o minulém víkendu prostě nevyšel, konala se nakonec porážka v Rennes. Nicméně pro tento duel nepanikařil a vlastně vložil důvěru ve většinu těch hráčů, které nasadil do hry na Bretaňském poloostrově. Mezi nimi byl i Aouar, jehož našel ve zcela volném prostoru svou přihrávkou Lacazette, a z vyloženého postavení se jeho spoluhráč nemýlil ve 33. minutě v koncovce. Olympique držel vedení až do 70. minuty, kdy Montpellier bez stálého kouče vyrovnal, a to ve velkém stylu. Ferri vyslal jemný oblouček do šestnáctky a tam se rozhodl zakončit Wahi dost nečekaně nůžkami. Paradoxně se ve vzduchu velmi umně orientoval a ukázkově zamířil k tyčce, k níž se gólman Anthony Lopes jen marně natahoval.

Následovala každopádně další zápletka, protože oběma týmům byl v 74. minutě počet hráčů na trávníku zredukován na číslo deset. Mavididi se totiž dostal do pořádně ostrého křížku se svým soupeřem Diomandém, chvilku se oba kočkovali, a ve finále pak svého jednání litovali, jelikož, k překvapení všech přítomných, vyrezultovaly červené karty pro nezkrocené kohouty. Nakonec však hosté přece strhli výhru na svou stranu, v závěrečných pasážích zápasu stačil Caqueret prostrčit merunu k Lacazettemu, jenž levačkou mířil dělovku parádně na bližší tyč.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele