20. kolo
29.01.2023 13:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Cabellova minela zapříčinila pád Lille. Nice rozradostnil jedinou trefou Laborde

Změna trenéra Nice evidentně prospěla. Poté, co se kormidla na dočasnou dobu ujal Didier Digard, vydoloval celek z jihu Francie z možných devíti bodů hned sedm. Nutno říci, že v nynějším duelu proti Lille nebyl o tolik lepším týmem. Hosté si zápas na každý pád pořádně pokazili hrubou individuální chybou Rémyho Cabelly, kterou tvrdě potrestal Gaëtan Laborde.

Přitom domácím profukoval ze strany soupeře opravdu pořádně studený vítr do obrany. OGC si nepočínalo v defenzivních činnostech vůbec dobře, mnohdy mělo hodně polámané stromy, na které neustále dotíral nepříjemný fičák ze severu Francie s názvem LOSC. Jenže koncovka byla velkým problémem mužstva kouče Paula Fonsecy. V 10. minutě pálil solidní příležitost Bayo, jehož vychytal gólman Schmeichel, ve 25. minutě Cabella po přihrávce Davida zacílil trestuhodně mimo, přičemž ve 28. minutě z blízkosti znovu nevyzrál na výtečně pracujícího Schmeichela. A ve 31. minutě končilo Weahovo zakončení, tečované Schmeichelem, na tyči.

O pár chvil později naopak celek od Azurového pobřeží ukázal, jak se mají šance využívat. A den blbec pokračoval pro Cabellu, který nezvládl zpětnou přihrávku ve 34. minutě, balón mu sebral Bouanani, jenž už pouze předkládal před prázdnou bránu, odkud skóroval Laborde. Ve druhé půli si Les Aiglons především hlídali těsný náskok, přežili počáteční tlak soupeře, ten pak přitom slábl. Asi nejblíže byl srovnání stavu ve 48. minutě Diakité, Schmeichel však jeho hlavičku zlikvidoval. Nice naopak mohl v 59. minutě rozradostnit Ramsey, nicméně neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele