13. kolo
30.10.2022 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon přehrál Lille nejtěsnějším možným rozdílem

Vzájemné zápasy obou celků byly v poslední době na góly, s jedinou výjimkou, poměrně chudé. Lille si věřilo, protože vycítilo možnost se vyšplhat na pohárovou pozici. Jenže místo toho se soupeř z Parc Olympique Lyonnais dotáhnul na rozdíl dvou bodů.

První solidní šanci vyprodukoval ve 12. minutě Timothy Weah. Kdyby býval necílil těsně nad, klidně to pro Les Dogues mohlo dopadnout jinak. Po skončení úvodní dvacetiminutovky se osmělil Jonathan David. Na jubilejní desátý zásah v sezoně si ale bude muset minimálně týden, tedy do duelu se Stade Rennes, počkat.

Po půlhodině zkusil kanadský forvard Anthonyho Lopese přelobovat, jenže Lyon od pohromy zachránilo břevno. V závěru otevíracího poločasu o sobě ještě jednou dali vědět oba zmiňovaní útočníci hostujícího výběru, avšak jejich úmysly dokázala domácí jednička přečíst. Poločas tedy branku nepřinesl.

Po hodině hry zahrozil Angel Gomes a muž v rukavicích pro jistotu konečky prstů posouval nad svou svatyni. V dresu Lille se neprosadil ani Thiago Djaló, a tak přišla řada na Alexandreho Lacazetta. Centr do vápna na levé straně ukázkově zpracoval Nico Tagliafico, načež se podíval před bránu, kam si naběhnul navrátilec z Arsenalu a ze vzdálenosti dvou metrů v klidu mířil do odkryté branky - 1:0.

Svěřenci Paula Fonsecy sice dostali protivníka pod tlak, ovšem nevzešla z něj jediná nebezpečná situace. Naopak Karl Toko Ekambi mohl v nastaveném čase pojistit vedení, kdyby svůj lob nasměroval trochu jinam. Někdejší sedminásobný šampion Francie zajíždí o příštím víkendu k ostře sledovanému mači na Stade Vélodrome v Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele