15. kolo
11.11.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Nice přišlo o výhru nad Lyonem až v samotném závěru

V Parc Olympique Lyonnais byly k vidění dva proměněné pokutové kopy, které rozhodly o tom, že duel těchto dvou soupeřů tentokrát vítěze nepoznal. Stalo se tak po pěti rokách a jedenácti vzájemných kláních. Oba celky spolu v tabulce budou nadále sousedit a jistojistě se udrží v její horní polovině.

Hráči na obou stranách se snažili hrát aktivně, jenže během úvodní pětadvacetiminutovky to k ničemu nevedlo. Teprve potom nejprve Gaëtan Laborde hlavičkoval nad, a poté by se střelou pod břevno prosadil Nicolas Pépé, kdyby jej VAR neusvědčil z těsného ofsajdu. Laborde po půl hodině hry uzmul míč lépe postavenému Sofianu Diopovi.

Les Aiglons nemusela zahozená šance dlouho mrzet, protože ve 35. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Nico Tagliafico a rozhodčí Wattellier ukázal na penaltový puntík. Pépé exekuci vůbec neprovedl dobře a nechal vyniknout Lopese. Došlo však k porušení pravidel, a tak se "pětka" opakovala. Reprezentant Pobřeží slonoviny tentokrát zvolil tvrdou ránu, na kterou muž v rukavicích neměl šanci dosáhnout - 0:1.

Strážce lyonské svatyně se musel do poločasu připomenout ještě jedním výborným zákrokem. Po změně stran se odhodlal ke střele z větší vzdálenosti Youcef Atal. Nikoho nepřekvapilo, že byla předem odsouzena k neúspěchu. Po hodině hry se znovu osmělil autor jediné dosavadní branky utkání. A k tomu, aby zdvojnásobil vedení svého týmu, chybělo opravdu málo.

V 66. minutě došlo na tečovaný pokus, který skončil na tyči brány, kterou hájil Kasper Schmeichel. Moussa Dembélé pak hlavičkoval přímo do náruče dánské jedničky. Nedlouho před vypršením řádné hrací doby fauloval Jean-Clair Todibo do té doby téměř neviditelného Alexandre Lacazetta. Odchovanec proslulé domácí akademie cílil při penaltě pod břevno do středu, takže svým celkově devátým zásahem zajistil alespoň dělbu bodů - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele