8. kolo
18.09.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Neymar a Lionel Messi (© AFP)

Messiho trefa z úvodu přisoudila PSG vítězství na půdě Lyonu

PSG před reprezentační přestávkou zůstane na čele tabulky Ligue 1. A protože Marseille ani Lens v sobotu odpoledne neuzmuly vítězství, poodskočil pařížský velikán oběma soupeřům na nepatrný odstup dvou, respektive čtyř bodů. Lyon v tomhle utkání nijak nezářil. Především směrem dopředu strádal, logicky se tak na rozdíl od svého protivníka žádné branky nedočkal.

Hosté sumárně na hrací ploše působili prostě nebezpečněji. I po statistické stránce vykazovali lepší čísla, celkem osmkrát vyprodukovali přímou střelu mezi tři tyče, zatímco domácí pouhé tři. Bilanci držení míče nebo úspěšné přihrávky též ovládli Les Parisiens, kteří si tak od startu sezóny připsali na své konto napříč všemi soutěžemi již devátou výhru z deseti dosavadních zápasů. Lyon naopak utrpěl doma svou první porážku, padl mimochodem už potřetí za sebou.

Onen rozhodující okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu už v 5. minutě. Messi ze středu pole pobídl na levé straně Neymara, ten mu míč vrátil na hranici šestnáctky zpátky, Argentinec se následně okamžitě rozhodl pro zakončení a zamířil přesně do spodního rohu brány, k němuž se gólman Anthony Lopes marně natahoval. Domácí mohli srovnat ve 21. minutě, na malém vápně se zjevil sám naběhnuvší Lacazette, jenže z tutového postavení hlavičkoval do zámezí.

Hned zkraje druhé půle naopak mohli Pařížané svůj náskok navýšit, to když Neymar uvolnil Nuna Mendese, jeho přihrávka propadla v pokutovém území až k Messimu, ten ovšem možná až příliš váhal se střelbou, takže jeho pokus směřující do branky nakonec zastavil ještě před brankovou čárou stoper Lukeba. A v 72. minutě se v koncovce neprosadil ani Neymar, jehož zpětnou nahrávkou oslovil Nuno Mendes, poněvadž Anthony Lopes byl na správném místě. Olympique v útoku i nadále tápal, vůbec se směrem dopředu nedokázal prosadit, a mohl být ještě rád, že Anthony Lopes stačil chytit u své tyčky Messiho další nepříjemnou navštívenku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele