21. kolo
01.02.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alexandre Lacazette a Jean-Kevin Duverne (© AFP)

Duel Lyonu s Brestem patřil obranným řadám

V Parc Olympique Lyonnais se hrálo bez gólů i bez karet. Přesto bylo k vidění několik střel na bránu, přičemž jasnou převahu v této statistice měli domácí. Marco Bizot ale žádný balon ze sítě nelovil, takže si Les Pirates udrželi jednobodový náskok nad sestupovými vodami, zatímco Les Gones okupují střed tabulky.

Už úvodní dvacetiminutovka naznačila, že tohle s velkou pravděpodobností nebude střetnutí, na které by se mělo dlouho vzpomínat. První nebezpečí musel Bizot s obtížemi hasit až poté, co jeho směrem nepříjemně pálil Johann Lepenant. Záhy se osmělil Alexandre Lacazette, jehož pokus byl zablokovaný.

Taky další střely nebyly z kategorie těch, které by měly brankáře na té či oné straně nějak vyvést z klidu. Šance Rayana Cherkiho vypadala nadějně, jenže k hostující jedničce opět nedoputovala, protože byla sražená. Jednatřicetiletý gólman klubu ze Stade Francis-Le Blé si do poločasového hvizdu připsal ještě jeden úspěšný zákrok.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Už v 53. minutě se o slovo opět přihlásil Cherki. Radovat se nemohl ani kolega Lacazette, protože Bizot prostě měl svůj den. V 69. minutě se o tom přesvědčil i Maxence Caqueret, jehož zakončení pod břevno, které vymyslel při exekuci přímého kopu, rozhodně mělo gólové parametry.

Franck Honorat se v poslední době prezentoval dobrými výkony, leč Érica Roye na lavičce nepotěšil. Neujaly se ani možnosti dvou střídajících borců v lyonském dresu, totiž Moussy Dembélého a Švéda Amina Sarra, pro kterého po přestupu z Heerenveenu se jednalo o debutový duel. Prvního zářezu se tedy dočká nejdříve o víkendu proti Troyes. Brest přivítá doma Racing Lens, který bude chtít odčinit zaváhání s OGC Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele