10. kolo
08.10.2022 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Slavící hráči AC Ajaccio (© AFP)

Marseille nečekaně podlehla Ajacciu

První porážku v sezoně utrpěl Olympique Marseille a senzačně se tak stalo s nováčkem z Korsiky. Druhý tým tabulky rychle vedl a vše vypadalo na snadnou práci, nicméně Ajaccio do poločasu vyrovnalo a krátce po změně stran strhlo vedení na svojí stranu.

V úvodu utkání nic nenasvědčovalo tomu, že by měl mít Olympique problémy. Všechno šlo podle plánu a po čtvrthodině hry Phocéens vedli. Po hře rukou nařídil sudí pokutový kop a Dimitri Payet ho s přehledem proměnil. Kdo však očekával další góly Marseille, ten musel být zklamán.

Ajaccio se totiž nepoložilo a ve 25. minutě přispěchalo s odpovědí. Bevic Moussiti-Oko si převzal přihrávku a přesně mířenou ranou k tyči srovnal.

Domácí to zaskočilo, ale ještě do poločasu měla Marseille několik náznaků šancí strhnout vedení znovu na svojí stranu. Ajacciu se zase naskytovaly rychlé brejky, se kterými mělo OM problémy.

Ajaccio se nakonec překvapivě dostalo do vedení na začátku druhého poločasu. Leonardo Balerdi chtěl odvrátit centr do vlastní šestnáctky, ale počínal si tak nešťastně, že si vstřelil vlastní gól.

Diváci na Stade Vélodrome byli v šoku, nicméně Marseille měla na odpověď ještě spoustu času. Vůbec nejblíže vyrovnání byla čtvrthodinu před koncem. Gigotova teč nadělala hostujícímu brankáři problémy, nicméně skvělým zákrokem jí zvládl. K dorážce se ještě dostal Kaboré, ale trefil jen protihráče. Čas se pak pro Marseille rychle krátil a vyrovnat se nedařilo.

Ajaccio nakonec skutečně vedení 2:1 udrželo a postaralo se o největší senzaci tohoto kola v Ligue 1. Ajaccio vyhrálo teprve po druhé v sezoně a znovu to bylo na hřišti soupeře, tentokrát na slavném Stade Vélodrome.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele