22. kolo
05.02.2023 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Gaëtan Laborde (© AFP)

Nice si odváží z Marseille všechny tři body

Les Aiglons potvrdili dobrou formu, o které se v uplynulém týdnu přesvědčili i v Lens a Lille. Rázem je z toho posun na osmou příčku, zatímco OM nevyužilo možnost si na druhé pozici vytvořit náskok.

Už po necelých 180 sekundách se hosté hnali do útoku, v jehož závěru nová posila Terem Moffi pobídnul Képhrena Thurama, jenže ten zcela neobsazený pálil z první z hranice vápna těsně mimo. I Sofiane Diop pochopil, že by to mohlo jít, nicméně se svým pokusem selhal. Potom při slibné akci domácích volil Jonathan Clauss individuální zakončení, a tím protáhnul Kaspera Schmeichela.

Syn slavného otce musel na zem také ve 22. minutě, to když po přiťuknutí od Payeta mířil dolů k levé tyči Cengiz Ünder. Na Stade Vélodrome panovala výborná atmosféra, tu však poněkud zmrazil Diop, když ve 37. minutě rybičkou dorazil štiplavou ránu Gaëtana Labordeho - 0:1. A tým kouče Didiera Digarda stihnul do poločasového odchodu do šaten svoje vedení ještě zdvojnásobit.

Pau López totiž tentokrát Thuramovu střelu pouze vyrážel k Labordemu, jemuž při ráně pravačkou pak vůbec nevadilo, že stál celkem z úhlu - 0:2. V 53. minutě Terem Moffi ukázal, že není vůbec snadné jej odstavit od míče, marseillský muž v rukavicích však třetí pohromu prozatím nepřipustil.

Také ve druhém dějství se hrálo ve vysokém tempu, a tak není divu, že nezůstalo u dvou branek. Po hodině hry sehráli svěřenci trenéra Igora Tudora kombinaci, která připomněla úvodní šanci zápasu v podání Thurama. Rozdíl byl akorát v tom, že po přihrávce Alexise Sáncheze cílil Ruslan Malinovskij na místo určení - 1:2. Mistr Francie z roku 2010 vycítil příležitost, čímž na každý pád zároveň nechával pootevřená vrátka ve své defenzivní řadě.

V 71. minutě to byl Clauss, kdo opět zaměstnal Schmeichela, ačkoli pálil zřejmě z ofsajdu. Následně musel López boxovat proti Jordanu Lotombovi. Při další příležitosti si skvěle zaběhnul za obranu Sánchez, ale centr v rozhodující moment nezasáhnul. Chilský fotbalista příště volil slabé zakončení, což platilo i pro Thurama na opačné straně barikády.

Definitivní tečku učinil v 86. minutě Brahimi, kdy technickou střelou rozvlnil síť u vzdálenější (levé) tyče - 1:3. Pro Nice šlo o devátou výhru v sezoně, přičemž o další se pokusí za týden, kdy na stadionu Allianz Riviera změří síly s Ajacciem. Olympique zajíždí do Clermontu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele