14. kolo
06.11.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Samuel Gigot (© AFP)

O vítězství Marseille nad Lyonem rozhodla jedna jediná trefa

Klub z přístavního města vyzrál na Les Gones poprvé po třech letech. Rychle se tedy oklepal z neúspěchu v Lize mistrů a v domácí soutěži hodlá nadále atakovat nejvyšší příčky. Po čtrnácti kolech se vyšplhal na čtvrtou, zatímco Lyonští nedokázali navázat na výhry proti MHSC a Lille, takže jim patří až osmá pozice.

Na Stade Vélodrome se o první střelu postaral už v 8. minutě Alexis Sánchez. Krátce poté se chilský útočník dostal do šance znovu, Johann Lepenant mu ji čistým skluzem uzmul. Další fáze se musela obejít bez vyložených příležitostí na té či oné straně, a tak jediná branka utkání padla, když do vypršení řádné hrací doby úvodního poločasu scházely dvě minutky.

Jordan Veretout centroval od rohového praporku na malé vápno, kde defenziva hostujícího výběru zapomněla na svátečního střelce Samuela Gigota, jehož hlavička zapadla pro Anthonyho Lopese nechytatelně k pravé tyči - 1:0. Maxenci Caqueretovi se takový stav nelíbil, a tak zahrozil rovnou z přímého kopu, což si Pau López dobře pohlídal.

Ve třiapadesáté minutě se autor gólu srazil hlavou se spoluhráčem Veretoutem, načež musel střídat. Po hodině hry se dobrou ranou prezentoval Karl Toko Ekambi a muž v rukavicích musel zasahovat. Při další akci sice Alexandre Lacazette obešel brankáře, nicméně se dostal už příliš z úhlu a v té rychlosti udržel míč na hrací ploše pouze za cenu toho, že se stal snadnou kořistí Lópeze.

V závěru zápasu nejprve minul hlavou Sánchez. Následně si Mattéo Guendouzi jednoduše narazil s Jonathanem Claussem, jenže vedení svého týmu nepodtrhnul, protože lyonská jednička včasným vyběhnutím pohromě zabránila. V nastavení se osmělil střídající Rayan Cherki a nemůže být nejmenších pochybností o tom, že tenhle devatenáctiletý odchovanec proslulé klubové akademie dokáže vyprodukovat lepší zakončení. Skvadra Igora Tudora tudíž těsný náskok uhájila.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele