12. kolo
22.10.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

David Costa (© AFP)

Marseille potřetí v řadě prohrála, tři body ze Stade Vélodrome si odváží RC Lens

Už třetí porážku v řadě si připsal Olympique Marseille a po víkendu může opustit pohárové příčky. Nejtěsnější výhru RC Lens obstaral čtvrthodinu před koncem přizvednutou ranou David Costa.

Před dalšími zápasy Ligy mistrů to pro Les Phocéens nejsou dobré zprávy. Forma OM se v Ligue 1 zasekla a těsný kontakt s vedoucím PSG je tatam.

Jihofrancouzský celek začal před vlastním publikem aktivně a hned v prvních sekundách se nepřesně opřel do balónu Tavares. Místo kýženého gólu ale domácí museli řešit zranění Kolašinace a ve 22. minutě sáhla Marseille k prvnímu střídání. To jí zatím na aktivitě neubralo a po akrobatickém zakončení střílel vedle Veretout.

O chvíli později nevyužil dobrou šanci i Harit, když ho skvěle vychytal konžský brankář Samba. Před koncem prvního poločasu spálil asi největší příležitost domácích Clauss, když se zjevil sám před Sambou a balón poslal z jedničky těsně vedle.

Zatímco v prvním poločase byli jasně lepší domácí, ve druhém se obraz hry diametrálně lišil. O poznání aktivnější bylo Lens, což se domácímu publiku pochopitelně nelíbilo. V 55. minutě vystrašil domácí střelou do boční sítě Fofana. Marseille se na okamžik zmátořila a o deset minut později odmítla vedení. Mbemba zakončoval na středu vápna jen do Samby a tato možnost později domácí mrzela.

Ještě než Lens udeřilo, protáhl Lópeze znovu Fofana. V 78. minutě už to hostům klaplo a výstavní branku vstřelil David Costa. Jeho pumelici totiž přizvedl Balerdi a López tady měl jen pramalou šanci zasáhnout. Olympique se až do konce nevzpamatoval a prohrál už třetí ligový zápas v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle opisovače jednička nebo nula.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele