1. kolo
07.08.2022 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Marseille vykročila za obhajobou druhého místa výhrou nad Remeší

Jorge Sampaoli sice odešel, nicméně hráči jihofrancouzského celku naznačili, že i pod Igorem Tudorem by mohli být hodně silní. Chorvatského trenéra nepochybně potěšila letní posila z Granady, totiž kolumbijský forvard Luis Javier Suárez, jenž zaznamenal dvě přesné trefy.

První pokus si po několika sekundách připsal na konto Cengiz Ünder. Úspěšný byl však až po necelé čtvrthodince jeho protihráč Wout Faes, protože právě po centru tureckého reprezentanta si ne konto proti své vůli připsal vlastní zásah - 1:0. Hned poté servíroval Nuno Tavares z levé strany opět pro Ündera, jehož volej Patrick Pentz vyrazil s vypětím všech sil alespoň na břevno.

Snížit mohl Bradley Locko, kdyby byla jeho hlavička umístěnější. Valentin Rongier byl přesnější, ale jenom natolik, že orazítkoval tyčku. Ve 39. minutě ukázali hosté rychlý protiútok, jehož závěr obstaral se svou slabou střelou El Bilal Touré. Následně Rubén Blanco neudržel štiplavý pokus Mitchella van Bergena a Mattéo Guendouzi musel odkopávat na roh.

Když už to vypadalo, že hosté půjdou do šatny pouze s jednogólovým mankem, zpracoval si Nuno Tavares centr od Balerdiho, načež se rozhodnul, že nikomu nepřihraje a zpoza vápna zacílí po zemi přesně k pravé tyči - 2:0. Stal se tak od roku 1997 prvním obráncem v dresu OM, který skóroval při svém debutu. Velká nepříjemnost pro Óscarův tým, který mohl po změně stran snížit, kdyby si Locko pořádně rozmyslel, co chce s míčem vlastně udělat.

V 65. minutě předvedl výbornou práci Nuno Tavares. Po jeho přihrávce se však čerstvě vystřídavší Luis Javier Suárez ocitnul až příliš blízko Pentzovi, než aby mohl zvýšit náskok svého týmu. Podařilo se mu to až deset minut poté. I proto, že neustále hýřil aktivitou. Po rohovém kopu trefil nejdříve protihráče, jenže dostal příležitost k nápravě, kterou díky pomalému zakončení k levé tyči nezahodil - 3:0.

V 84. minutě se čestného zásahu dočkali Les Rouges et Blancs. Jmenovitě to byl Folarin Balogun, který využil chyby v defenzivě a hlavou z hranice malého čtverce nedal Španělu Blancovi mezi třemi tyčemi šanci - 3:1. Proti van Bergenovi se ovšem rodák z galicijského města Mos vyznamenal. Poslední slovo tedy patřilo domácím. Luis Javier Suárez se příliš nenadřel, jelikož mu po přihrávce od Cédrica Bakambua stačilo pouze z necelých dvou metrů trefit odkrytou klec - 4:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele